Νέα καταγγελία της 63χρονης Γαρυφαλλιάς Καπετάνη για θρόμβωση μετά το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ ήταν υγιέσταση. 1 νεκρός & 3 σοβαρά εγκεφαλικά στην Κρήτη. “Φυσικά” δεν θα τα πούνε ΠΟΥΘΕΝΑ τα ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ


H γυναίκα μετέβη στο νοσοκομείο τέσσερις μέρες μετά τον εμβολιασμό της και οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί θρόμβωση στο κάτω άκρο. Ένα περιστατικό θρόμβωσης… που ενδέχεται να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, κατήγγειλε 63χρονη και η οικογένειά της. Η 63χρονη και η οικογένειά της υποστήριξαν ότι η περίπτωσή της δεν εξετάστηκε ποτέ από τις αρμόδιες αρχές.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 63χρονη γυναίκα σηκώνεται από τον καναπέ με τη βοήθεια του γιου της καθώς τέσσερις μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί θρόμβωση στο κάτω άκρο. «Τι χρωστάω τώρα που είμαι σε αυτή την κατάσταση που εγώ δεν είχα πρόβλημα στη ζωή μου ποτέ;», διερωτάται η κυρία Γαρυφαλλιά Καπετάνη.

Όλα ξεκίνησαν στις 31 Μαρτίου, όταν η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο του Πύργου για αν εμβολιαστεί. Η κόρη της τόνισε πως «η μητέρα μου σαν νομοταγής πολίτης και αυτή με όλα αυτά που ακούει φοβήθηκε, να προστατεύσει εμάς, τον εαυτό της… Έκλεισε ραντεβού και πήγε να το κάνει η γυναίκα».

Τα πρώτα συμπτώματα δεν άργησαν να φανούν. Από την πρώτη κιόλας μέρα ένιωσε ατονία, μούδιασμα στα χείλη και άλγος στ’ άκρα με αποτέλεσμα να οδηγηθει και πάλι στο νοσοκομείο. «Της έκαναν κάποιο triplex, είδαν ότι έχει κάνει θρόμβωση στο κάτω άκρο, στο ένα της πόδι, της έδωσαν μία αγωγή και την έδιωξαν. Της έδωσαν μία φαρμακευτική αγωγή η οποία λέει ότι θα κάνει αντιθρομβωτικές ενέσεις», πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Καπετάνη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η 63χρονη έχει πάντα δίπλα της τις αντιπηκτικές ενέσεις που της συνταγογράφησαν. Στο άκουσμα της ιατρικής γνωμάτευσης, η ίδια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. «Φoβήθηκα, έκλαιγα, ζήτησα στο γιο μου να γυρίσουμε σπίτι. Παίρνω την κόρη μου με ρωτάει μα καλά δεν σου είπαν τίποτα να συμπληρώσεις; όχι τίποτα», ανέφερε η κυρία Καπετάνη.

Από την άλλη πλευρά η κόρη της στάθηκε και στο γεγονός ότι ο ΕΟΦ δεν είχε καμία ενημέρωση για το περιστατικό. «Η κυρία που ήτανε στο εμβολιαστικό κέντρο μου είπε ότι έπρεπε να γίνει κάποια κίτρινη κάρτα, και της λέω και γιατί δεν το κάνατε; Μου λέει “δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς, πρέπει ο πολίτης να το κάνει”. “Τι λέτε κυρία μου;” λέω. Εγώ μπήκα και διάβασα ο πολίτης έχει δικαίωμα να το κάνει, ο γιατρός έχει υποχρέωση να το κάνει», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ακόμη η κόρη της 63χρονης καταγγέλλει μέσω του MEGA, ότι παρότι η μητέρα της ενημέρωσε τους γιατρούς πως είχε εμβολιαστεί τέσσερις ημέρες πριν από την εμφάνιση της θρόμβωσης εκείνοι δεν συμπλήρωσαν, ως όφειλαν, την κίτρινη κάρτα ώστε να ενημερωθεί ο ΕΟΦ. «Τους είπα έχω αυτό κι αυτό. Δεν μου είπε κανένας τίποτα. Δεν μου είπε κανένας για κίτρινη κάρτα. Τίποτα”», υπογράμμισε.

«Δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω, ή ότι ήθελαν να το αποκρύψουν, ή ότι δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν είναι σωστά εκπαιδευμένοι και ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε η κόρη της 63χρονης για τη στάση των γιατρών. Σημειώνεται πως σε επικοινωνία που είχε το ΜEGA με τη διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου, δεν θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση, ενώ παραπέμποντας στον ΕΟΦ που είναι αρμόδιος για ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων.

Στο Ρέθυμνο, έκανε αυτές τις μέρες ένας 65χρονος το εμβόλιο, από τα Αγγελιανά Μυλοποτάμου. Πήγε μετά στο χωριό και από κει στο χωράφι του και δεν είχαν περάσει ούτε καν πέντε ώρες και εξέπνευσε στο χωράφι με την σκαλιδα στο χέρι. Επίσης άλλα τρία άτομα έκαναν το εμβόλιο, στο Ρέθυμνο, και στις αμέσως επόμενες μέρες ή ώρες, έπαθαν σοβαρό εγκεφαλικό είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν λένε τίποτα. Απαγορεύεται να πουν κάτι. Απαγορεύεται να δημοσιοποιηθούν τα ως άνω τεκταινόμενα. Στον τύπο ή στην τηλεόραση.

πηγηloading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση