Νέα κυβερνητική «ρουκέτα» για το δημογραφικό: «Παροχή ευκαιριών για όλους ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού»


Γυρνάμε ξανά στις δηλώσεις-βόμβα της ΠτΔ περί αλλοδαπών;

Ένα αρκετά περίεργο σημείο περιείχε η διαδικτυακή τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, σχετικά με τον σάλο που προκλήθηκε νωρίτερα για το Συνέδριο Γονιμότητας (Δέιτε ΕΔΩ).

Ο υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου θέλησε μέσω Facebook να αναφερθεί πως το πρόβλημα της υπογονιμότητας και συνεπώς του δημογραφικού στη χώρα μας θα επιλυθεί με συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές που θα μας οδηγήσουν στην «Ελλάδα 2.0».

Ανάμεσα στα πολλά που έγραψε, ο κ. Σκέρτσος έθιξε και το ζήτημα της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα ανεξαρτήτου χρώματος και θρησκείας, αναφερόμενος προφανώς και σε αλλοδαπούς πληθυσμούς.

Το επίμαχο αυτό σημείο που “αλιεύσαμε” από την ανάρτησή του έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την σοκαριστική τοποθέτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.που παρουσιάσαμε στο el.gr.

Θυμίζουμε πως η ίδια είχε δηλώσει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι τέλος αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξη τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».

Δείτε τώρα ολόκληρη την ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου που δεν μπορεί παρά να μας βάλει σε σκέψεις:

«Η δημογραφική συρρίκνωση είναι πράγματι μείζον ζήτημα υπαρξιακής φύσης για τη χώρα μας. Όμως δεν επιλύεται ούτε και θα επιλυθεί με αναχρονιστικές προσεγγίσεις που επιδιώκουν να καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο κάθε άνθρωπος ορίζει το σώμα της/του και τις επιλογές που κάνει στην προσωπική ζωή της/του.
Το δημογραφικό αντιμετωπίζεται μόνο με πολιτικές που οδηγούν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξωστρέφεια της οικονομίας, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, και φυσικά με συμπεριληπτικούς θεσμούς που προσφέρουν ισονομία και ισοπολιτεία, δηλαδή ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα και τις επιθυμίες τους ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.
Αντιμετωπίζεται επίσης με πολιτικές που αλλάζουν το γενεακό ισοζύγιο των ευκαιριών που προσφέρουμε ως χώρα υπέρ των νέων στην οικονομία και την αγορά εργασίας, στην έρευνα, στην πολιτική, στον πολιτισμό. Παντού.
Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0 που θέλουμε και χτίζουμε μεθοδικά, με πολιτικές που εκσυγχρονίζουν την αγορά εργασίας, εξισορροπούν την επαγγελματική με την προσωπική ζωή και ενδυναμώνουν στην πράξη όσες και όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια
».

 

πηγη

 
loading…

loading…

loading…

realhosting
loading...

Απάντηση