Επικαιρότητα

Νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες σε ισχύ για τις χημικές ουσίες στα τατουάζ

Περιορισμός για τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που περιέχονται σε μείγματα μελανιών δερματοστιξίας (τατουάζ) και μόνιμου μακιγιάζ, ισχύει από σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο περιορισμός καλύπτει καρκινογόνες, μεταλλαξιογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες, χημικές ουσίες που απαγορεύονται στα καλλυντικά, ευαισθητοποιητικά του δέρματος, ερεθιστικά του δέρματος και των οφθαλμών, μεταλλικές προσμείξεις, αρωματικές αμίνες και ορισμένες χρωστικές ουσίες.

Ενώ ορισμένα κράτη-μέλη διέθεταν ήδη εθνική νομοθεσία για τον περιορισμό των επικίνδυνων χημικών ουσιών που περιέχονται σε μελάνια δερματοστιξίας, θεσπίστηκαν νέοι κανόνες σε επίπεδο ΕΕ για την ίση προστασία των πολιτών σε όλη την ΕΕ, ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία κάνουν τατουάζ και του αν το μελάνι παρασκευάζεται στην ΕΕ ή όχι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock