ΕνημέρωσηΠολιτική

Σκρέκας για αισχροκέρδεια: Όποιος προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει θα το πληρώσει ακριβά

Την ίδια ώρα τόνισε ότι οι έλεγχοι για τον «πληθωρισμό της απληστίας» συνεχίζονται με σκοπό να διαπιστωθεί ποιες αυξήσεις είναι δικαιολογημένες από τις ευρύτερες συνθήκες της αγοράς και ποιες όχι.

«Το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί και πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Δεν είναι θέμα εκδικητικότητας. Θέλουμε ισχυρές επιχειρήσεις και ισχυρή επιχειρηματική βάση, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τους καταναλωτές» τόνισε.

Επιπλέον ο υπουργός ανέφερε ότι «σε επίπεδο Ευρώπης, έχουμε προβλήματα με τη μεταβλητότητα των τιμών, αλλά και ελλείψεις» ενώ είπε ότι είναι υπό παρακολούθηση αγορές, όπως η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία «και βλέπουμε πώς κινούνται εκεί οι τιμές».

«Σε κάποια προϊόντα είμαστε κάτω από τον μέσο όρο και σε άλλο στον μέσο όρο», συνέχισε ο υπουργός σημειώνοντας «Αν δούμε ότι πάει να ξεφύγει το πράγμα θα παρέμβουμε». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, θα γίνουν εισαγωγές που θα καλύψουν τη ζήτηση, καθώς και έλεγχοι στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων με βάση τον νόμο που ισχύει».

Ακόμη ο υπουργός ανέφερε ότι ο νόμος για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους μπορεί να ισχύσει και το επόμενο έτος, αν ο πληθωρισμός επιμείνει και τόνισε: «Είμαστε υπέρ της ελεύθερης αγοράς, αλλά όχι υπέρ της ασύδοτης αγοράς».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock