ΕνημέρωσηΠολιτική

Νίκος Δένδιας: Να πάρει πίσω η Τουρκία το casus belli

Να πάρει πίσω το casus belli κάλεσε εκ νέου την Τουρκία ο Νίκος Δένδιας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί όχι μόνον απειλή πολέμου αλλά και παγκόσμια πρωτοτυπία.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο με τη γείτονα για τη μια διαφορά που αφορά στην οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ υπό την προϋπόθεση άρσης του casus belli.

«Αυτονόητη προϋπόθεση επιτυχίας του διαλόγου είναι να εγκαταλειφθεί η απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδος. Να εγκαταλειφθεί το casus belli. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη η οποία κατά πλήρη παράβαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ απειλεί άλλη χώρα με πόλεμο και μάλιστα με την σημείωση ότι η απειλή διατυπώνεται αν η άλλη χώρα – η Ελλάδα – ασκήσει νόμιμο δικαίωμά της. Αυτό πρέπει να φύγει από την μέση. Δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε ως λογική συνύπαρξης την απειλή πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι και για δικό της όφελος η απόσυρση του casus belli», είπε.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock