Νίκος Παναγιωτόπουλος από τις ΗΠΑ: Η Τουρκία απειλή για την εσωτερική συνοχή του ΝΑΤΟ


Την ανάγκη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της πολιτικής συνοχής του ΝΑΤΟ με προσήλωση στις αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ενότητας, αλλά και την επιθετική και αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας που έχει λάβει ευρύτερες γεωπολιτικές διαστάσεις που εκτείνονται πολύ πέραν του πλαισίου των ελληνοτουρκικών διαφορών, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ομιλία του στην δεξαμενή σκέψης «Center for Strategic and International Studies» στην Ουάσινγκτον.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία έχει καταστεί παράγοντας που υπονομεύει τη περιφερειακή σταθερότητα και την εσωτερική συνοχή της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας.

«Αυτό που είναι καινούργιο στην περιοχή είναι το γεγονός ότι βλέπουμε μια σειρά από τοπικούς και διεθνείς δρώντες να ενεργούν με μια νέα αποφασιστικότητα. Μερικές φορές επιδεικνύουν μια αναθεωρητική συμπεριφορά, προσπαθώντας να ανατρέψουν την ισορροπία δυνάμεων, να ξαναγράψουν νομικές συμβάσεις ή να ακυρώσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα ορισμένων παράκτιων κρατών» επισήμανε.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση