ΕνημέρωσηΠολιτική

Νίκος Χριστοδουλίδης: Βλέπουμε τη στρατιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας

«Γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας της Τουρκίας να προωθήσει μια νέα Οθωμανική πολιτική στην περιοχή. Η Τουρκία θέλει να γίνει η περιφερειακή ηγεμονία» δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στο Associated Press, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει σήμερα χώρα που να μην έχει προβλήματα με την Τουρκία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρεται στο ρόλο της Τουρκίας ως προς την περιφερειακή ασφάλεια, στο ζήτημα της βάσης drones στην Κύπρο, καθώς και στη λύση των δύο κρατών που προωθεί στο Κυπριακό.

«Βλέπουμε τη στρατιωτικοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και αυτό ανησυχεί πολύ όλες τις χώρες της περιοχής. Από τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες καταλήξαμε σήμερα με την Τουρκία να έχει προβλήματα με όλους τους γείτονες. Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα που να μην έχει προβλήματα με την Τουρκία» τονίζει.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock