Επικαιρότητα

Ναυάγιο στη Χίο: Συνεχίζονται οι έρευνες – Τέσσερις νεκροί, εκ των οποίων τρία παιδιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Χίου μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού. Μέχρι στιγμής τέσσερις άνθρωποι έχουν περισυλλεχθεί νεκροί -τρία κορίτσια και μία νεαρή γυναίκα- ενώ έχουν διασωθεί 22 άνθρωποι

Το σήμα κινδύνου για το ναυάγιο, ανοιχτά της παραλίας Γρίδια Νενήτων, έφτασε στο Λιμενικό Σώμα μέσω του 112. Εκτιμάται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, ότι 27 άτομα επέβαιναν στη λέμβο που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και ναυάγησε ανοιχτά της Χίου. Πλωτά και εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός αγνοούμενου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η εν λόγω λέμβος είχε εκκινήσει από τα τουρκικά παράλια «φορτωμένη με υπεράριθμους επιβάτες και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οδήγησαν στην αποκόλληση της γάστρας (πάτωμα λέμβου) της μη αξιόπλοης λέμβου και την επακόλουθη ημιβύθισή της».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock