Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ναυαγοσώστες σε πέντε παραλίες του δήμου Θερμαϊκού

Ναυαγοσώστες σε πέντε παραλίες του δήμου Θερμαϊκού

Ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους από χθες, Τετάρτη 1 Αυγούστου σε πέντε παραλίες του δήμου Θερμαϊκού.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η ανάδοχη εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον, μετά τις τρεις άγονες διαγωνιστικές διαδικασίες οι οποίες διεξήχθησαν, από χθες έχει αναλάβει τα καθήκοντά της, εξοπλίζοντας τις πέντε χαρακτηρισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου με ναυαγοσώστες.

Οι παραλίες, οι οποίες βρίσκονται υπό την επίβλεψη επαγγελματιών ναυαγοσωστών, είναι οι:

  • Ποταμός στην Επανομή
  • Ν. Επιβατών
  • «Θέρος» Περαίας
  • Πρώην Κοχύλι Περαίας
  • «ΑΚΤΙΟΝ» Αγίας Τριάδας

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν αφαιρεθεί οι Γαλάζιες Σημαίες από τις παραλίες των Ν. Επιβατών και του Ποταμού Επανομής από αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές, οι οποίοι έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις και διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις. Σύμφωνα με τον δήμο Θερμαϊκού ο λόγος που αφαιρέθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες έγκειται στην αδυναμία ναυαγοσωστικής κάλυψης, ενώ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται καθαρότητας των νερών κολύμβησης, τα οποία εξακολουθούν να αξιολογούνται ως άριστης ποιότητας.

«Η εγκατάσταση του ναυαγοσωστικού προσωπικού, με τις πιστοποιημένες γνώσεις του και την εκπαίδευσή του, έρχεται να διασφαλίσει την απαραίτητη προστασία των λουόμενων, που απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια στις ακτές του Δήμου, προσφέροντάς τους αίσθημα προστασίας και ασφάλειας», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο δήμος Θερμαϊκού.

Η παρουσία τους στις παραλίες διαρκεί από το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα, ενώ στις θέσεις τους θα παραμείνουν μέχρι και τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, που μετά τις πρόσφατες αλλαγές, βάσει νόμου, επεκτείνεται ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2018.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

«Γ@μώ όλους τους Έλληνες» – Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ πως μας βρίζουν οι “επενδυτές” που μας κουβάλησαν

Φαίνονται αστυνομικοί και πολίτες στο βάθος… Φέρεται να τραβήχτηκε στα  Καμένα Βούρλα μέσα στο ξενοδοχείο …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη