Κόσμος

Να βάλει την ΕΕ στη σκακιέρα της Ουκρανίας φιλοδοξεί ο Μακρόν

Με τα «τύμπανα του πολέμου» να ηχούν πιο δυνατά γύρω από την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μένει στο περιθώριο των διαβουλεύσεων για την αποσόβηση του κινδύνου ανάφλεξης, ο Εμανουέλ Μακρόν επιχειρεί να «τοποθετήσει» τη Γαλλία και την ΕΕ στην παγκόσμια διπλωματική σκακιέρα, καλώντας σε απευθείας διάλογο μεταξύ της Βρυξελλών και Μόσχας.

Παρουσιάζοντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία ανέλαβε η Γαλλία από 1ης Ιανουαρίου, ο Μακρόν μίλησε για την ανάγκη μίας «νέας τάξης ασφαλείας» και ενός «ειλικρινούς και απαιτητικού διαλόγου με τη Μόσχα», τον οποίο και χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας προς επαναβεβαίωση και προστασία της ευρωπαϊκής κυαρχίας.

«Οι προσεχείς εβδομάδες πρέπει να μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση μίας ευρωπαϊκής πρότασης για την οικοδόμηση μίας νέας τάξης ασφάλειας και σταθερότητας. Οφείλουμε να την οικοδομήσουμε μεταξύ Ευρωπαίων, κατόπιν να την μοιρασθούμε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, και μετά να την θέσουμε προς διαπραγμάτευση με τη Ρωσία» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock