Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές»

«Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές»

«Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων», ζήτησαν οι συνταξιούχοι σε σχετική Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Αναφερόμενος στους νόμους 4051/12 και 4093/12, τους οποίους το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικούς το 2015, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης, τόνισε: «Τρεισήμισι χρόνια τώρα δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις αντισυνταγματικές περικοπές. Είναι ανακριβές αυτά που λέει η κ. Αχτσιόγλου, ότι το κράτος, με τον νόμο Κατρούγκαλου το Μάιο του 2016, νομοθετικά εναρμονίστηκε. Οι δύο νόμοι ισχύουν ακόμη. Κι όσο για τις περικοπές, από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι και το Μάιο του 2016, ούτε και αυτές επιστράφηκαν».

Ο πρόεδρος του σωματείου επισήμανε ότι με παρόμοιες αποφάσεις έχουν επιστραφεί αναδρομικά  σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, κάτι που δεν συμβαίνει με τους συνταξιούχους, και ευχαρίστησε το ΕΚΘ, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για τη συμπαράστασή τους.

«Τι περιμένει η κυβέρνηση; Να κάνουν αγωγές 2.500.000 συνταξιούχων; Πάρτε μια πολιτική απόφαση και τελειώστε το. Να σταματήσουν και οι αγωγές και τα δικαστήρια», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Παρτάλης και συνέχισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), εάν το ΣτΕ δεν καλέσει τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις. Δεν μας αφήνουν, δυστυχώς, άλλο περιθώριο».

«Δεν θα επιθυμούσαμε ασφαλώς μια καταδικαστική απόφαση του ΕΔΔΑ εναντίον της Ελλάδος, όμως τι άλλη επιλογή έχουμε;», διερωτήθηκε ο δικηγόρος του σωματείου, Παύλος Στεφάνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και πρόσθεσε: «ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ δεν ήρθαν στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ, όπου κληθήκαμε ως σωματείο, με αντικείμενο τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2015. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του κράτους να συμμορφωθεί. Είναι χείρα φιλίας προς το Ελληνικό Δημόσιο».

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΦΑΡΣΑ! ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ – ΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;

Μόνο Γερμανοτσολιάδες και Δοσίλογοι Κουκουλοφόροι θα γιόρταζαν την 28η Οκτωβρίου με Απαγόρευση Κυκλοφορίας όπως στην …

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη