888 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@! ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΈΤΣΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «2021»! ΆΝΤΕ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΣΟΥ… | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@! ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΈΤΣΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «2021»! ΆΝΤΕ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΣΟΥ…

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΕ @ΡΧΙΔΙ@! ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΈΤΣΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «2021»! ΆΝΤΕ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΣΟΥ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Από τον Αθανάσιο Γιαννόπουλο 

Ήταν επιεικώς ανεπίτρεπτη η απόφαση της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 της Εθνικής Παλιγγενεσίας και δη της Προέδρου Γιάννας Αγγελοπούλου η μη συνάντηση με τον Μητροπολίτη μας και Ποιμενάρχη κ.κ. Συμεών.

Στην επανάσταση του 1821 δεν αγωνίστηκαν οι ανύπαρκτοι τότε ψευτοτεχνοκράτες αλλά αγωνίστηκε ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, οι αστοί της τότε εποχής και κυρίως ο κλήρος που συμμετείχαν οι Επίσκοποι, οι Κληρικοί, οι Καλόγεροι.

Από τα μοναστήρια μας ξεκίνησε η σπίθα της Επανάστασης. Σε μοναστήρι υψώθηκε το λάβαρό της. Στα μοναστήρια και στις εκκλησιές κρύφτηκαν οι αγωνιστές και ο λαός και γίνανε απόρθητα φρούρια και κάστρα μπροστά στις ορδές των Tούρκων. Στα μοναστήρια μας οι καλόγεροι μοίρασαν τα όπλα και το μπαρούτι στους αγωνιστές της Επανάστασης.

Για εμάς όμως τους Ρουμελιώτες η μη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας Συμεών και ο αποκλεισμός του από αυτή τη σύσκεψη, που τουλάχιστον η παρουσία του θα ήταν εποικοδομητική και σημαντική στους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς της κας Αγγελοπούλου και της επιτροπής της, έχει την ιδιαίτερη σημειολογία διότι στη μαρτυρική περιοχή μας και στη πόλη μας τη Λαμία μαρτύρησε ο αγωνιστής της επανάστασης καλογερόπαππας Αθανάσιος Διάκος.

Η μη συμμετοχή του Συμεών πιστεύω ότι ήταν μια ασέβεια και άλλων αγωνιστών και ιερέων όπως ου επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα και του αδερφού του.

Κα. Αγγελοπούλου, καλό θα είναι από την τεχνοκρατική και γκλαμουρίστικη διάθεση που έχετε να δώσετε στη γιορτή των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία να αναθεωρήσετε τις οποιεσδήποτε τεχνοκρατικές σας και καλλιτεχνικές σας προθέσεις και να σκεφτείτε ότι ο κλήρος από τους επισκόπους έως τους απλούς ιερείς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι και να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να ιστορούμεθα τα πραγματικά γεγονότα και όχι να σχολιάζουμε κουτσομπολίστικα και με αρκετή κακοήθεια ενδεχομένως κάποιες κακές πτυχές της Επανάστασης του 1821.

πηγη


loading…

Δείτε επίσης

ΔΕΝ είναι όμοιοι, απλά είναι ΙΔΙΟΙ. ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ. Πλάνελ της NOVARTIS με ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. συντονιστής ο «εμβολιούχος» Ευαγγελάτος που «τσίπησε» 869.000 Ευρωπουλάκια έτσι, για τον .. κόπο του. ΔΕΙΤΕ & ΦΡΙΞΤΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Yποψήφιοι βουλευτές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *