Επικαιρότητα

ΝΕΟ-ΑΣΤΕΓΟΙ χιλιάδες Έλληνες μέχρι το 2030 – ΧΑΜΟΣ στην αγορά ακινήτων! Τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ δικαιώνουν τον Λιακόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Τα έλεγε πριν χρόνια, τώρα ΤΑ ΖΟΥΜΕ!

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που το el.gr είχε προειδοποιήσει για την «καταιγίδα» που έρχεται στην αγορά ακινήτων λόγω της πράσινης λαίλαπας (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Ειδικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους μέσα στην δεκαετία που διανύουμε πρόκειται να επιβάλλουν την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ όλων των κατοικιών στην Ελλάδα!

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με τρομακτικές κυρώσεις αν δεν συμφωνήσουν με την νέα κοινοτική οδηγία για τα ενεργειακά πιστοποιητικά.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι 31.12.2029 τα κτίρια κατοικιών που βρίσκονται στην χαμηλότερη ενεργειακή κλάση θα πρέπει να έχουν αναβαθμιστεί κατά μια τουλάχιστον κατηγορία.

Τα ίδια κτίσματα μέχρι την επόμενη τριετία, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2032, θα πρέπει να έχουν ανέβει ακόμη μία ενεργειακή κατηγορία.

Αυτό σημαίνει ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες παλαιών ακινήτων θα πρέπει να διαπανήσουν πολλές χιλιάδες ευρώ για τις κοστοβόρες αλλαγές!

Σε αντιστοιχία, το σύνολο των νεόδμητων κτιρίων θα πρέπει να είναι μηδενικής εκπομπής ρύπων έως το 2030 ή έως το 2027 αν η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη των 2.000 τ.μ..

Με βάση τη σημερινή εικόνα των κτιρίων στην Ελλάδα η ΠΟΜΙΔΑ εκτιμά ότι στις νέες αυτές διατάξεις θα πρέπει να συμμορφωθούν περίπου 1 εκατ, ακίνητα ή το 30% του κτιριακού πλούτου της χώρας.

Το κόστος της εν λόγω αναβάθμισης υπολογίζεται σε περίπου 15.000 – 20.000 ευρώ για ένα μέσο διαμέρισμα 100 τ.μ. δηλαδή 15-20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Και πρόκειται για συντηρητικές εκτιμήσεις!

Φυσικά η οποιαδήποτε κρατική βοήθεια θα είναι πενιχρή μπροστά στο πραγματικό κόστος των αναβαθμίσεων, που δεν θα περιορίζονται σε απλές αλλαγές κουφωμάτων!

Με τις υπάρχουσες συνθήκες πλήρους οικονομικής ανασφάλειας, ελάχιστοι έχουν στην άκρη προς…επένδυση χιλιάδες ευρώ και ακόμα λιγότεροι θα τα διαθέσουν απλά και μόνο για δώσουν ένα «ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ» στο κράτος!

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, στο στόχαστρο θα βρεθούν όλα τα κτίρια που έχουν ανεργεθεί πριν το 1980, δηλαδή ένα σημαντικό ποσοστό των κτισμάτων σε όλη τη χώρα!

Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει στο el.gr στις 6/12/2021:

Εφόσον οι «πράσινες προϋποθέσεις» που θα προβλέπει η κοινοτική οδηγία δεν τηρηθούν στον χρόνο τους, τότε τα «κόκκινα» ακίνητα δεν θα μπορούν ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΟΥΝ!!!!

Αυτό θα οδηγήσει χιλιάδες και ίσως εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων να πουλήσουν πριν τα τέλη της δεκαετίας που διανύουμε μαζικά σε τιμές εξευτελιστικές τις ίδιες τους τις ιδιοκτησίες προκειμένου να μην τους…μείνουν στα χέρια!

Αξίζει να σημειωθεί πως -σύμφωνα με την απογραφή του 2011- το 71,5% των δηλωμένων κατοικιών (περί τα 3 εκατομμύρια) ανήκουν σε ενεργειακή κατηγορία στην οποία θα καθίσταται απαγορευτική η αγοραπωλησία τους.

Στο τέλος οι ιδιοκτήτες θα καταλήξουν να πουλάνε (ΣΕ ΠΟΙΟΝ άραγε;;;;) οικειοθελώς άρον άρον «κοψοχρονιά» τα ίδια τους τα σπίτια, για να μην πληρώσουν τα «πράσινα υπερ-χαράτσια».

.

 

Ήταν γραφικός ο Λιακόπουλος που τα περιέγραφε όλα με κάθε λεπτομέρεια;;;

Τώρα τα ζούμε όλα:

(Δείτε για το θέμα των ακινήτων στο 27:30)

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock