Νοvartis:H Οικονομική Εισαγγελία αρμόδια να βγάλει τις «κουκούλες» απ τους προστατευόμενους μάρτυρες


Η Οικονομική Εισαγγελία είναι αρμόδια να αποφασίσει αν θα βγουν ή όχι οι «κουκούλες» από τους προστατευόμενους μάρτυρες στο σκάνδαλο της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έκριναν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίασε για το θέμα της άρσης ή μη της προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων, κατόπιν πρότασης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου, η οποία αποχώρησε στα τέλη Ιουνίου από το εισαγγελικό σώμα, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του έκρινε εαυτόν αναρμόδιο και αποφάσισε ότι η νέα Οικονομική Εισαγγελία, που έχει συσταθεί και λειτουργεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Χρήστου Μπαρδάκη, είναι αυτή που πρέπει να αποφανθεί τελικά αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα πρέπει να εξεταστούν με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς τους ή όχι, ενώπιον της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνά την υπόθεση. Αν δηλαδή θα αρθεί η προστασία τους ή όχι.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση