Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ντοκουμέντο για τον ΕΦΚΑ και την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Ντοκουμέντο για τον ΕΦΚΑ και την επιστροφή επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

Αποκάλυψη – σοκ που δείχνει ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας γνώριζαν εδώ και 6 μήνες το πρόβλημα με το πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ αλλά δεν έκαναν τίποτε για να συγκροτηθεί έγκαιρα όπως προβλέπει ο νόμος και κυρίως προτού επιστρέψουν στις θέσεις τους ατιμώρητοι οι πρώτοι 19 από τους 250 συνολικά επίορκους υπαλλήλους που πιάστηκαν να κλέβουν το ΙΚΑ ή και άλλα Ταμεία έρχεται μέσα από έγγραφο – βόμβα του Ταμείου.

Σε έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρεται ότι είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες από τον Δεκέμβριο του 2016 για να λειτουργήσει το πειθαρχικό με 3 μέλη (αντί 5 που προβλέπει ο νόμος). Τα άλλα δύο μέλη θα έπρεπε να υποδειχθούν από υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία όμως δεν λειτουργούν ακόμη, παρότι ο κ. Μπακαλέξης λέει στο έγγραφο αυτό ότι είναι έτοιμη η διάταξη για να λειτουργήσουν άμεσα!

Το πειθαρχικό συμβούλιο ορίστηκε πριν ένα μήνα με τρία μέλη από τον υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο, αλλά δεν λειτουργεί, γιατί η δικαστικός που είναι και επικεφαλής έχει διαμηνύσει στη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι η σύνθεση του πειθαρχικού είναι ελλιπής και υπάρχει κίνδυνος οι κυρώσεις που θα επιβάλει να ακυρωθούν στα δικαστήρια.

Αλλη άποψη έχει πάντως ο κ. Μπακαλέξης που με χθεσινή του ανακοίνωση, αντί να απαντήσει γιατί μένουν ατιμώρητοι οι επίορκοι, επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες για τα ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου και άλλων μέσων που το μόνο που κάνουν είναι να αποκαλύπτουν γεγονότα, αλλά κάποιοι τα βλέπουν ως θεωρίες συνωμοσίας. Για τα τεκταινόμενα και την ατιμωρησία επίορκων υπαλλήλων, λοιπόν, ο κ. Μπακαλέξης ισχυρίστηκε ότι το πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ μπορεί να λειτουργήσει με 3 μέλη, παρότι ο νόμος προβλέπει 5, και παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ πήρε απόφαση στις 25 Μαΐου και ζητάει από τον υφυπουργό να βάλει και 2 εργαζόμενους στο πειθαρχικό, όπως λέει ο νόμος! Το πειθαρχικό μπορεί να λειτουργήσει με 3 μέλη, αλλά ζητάμε να είναι 5, λέει ο ΕΦΚΑ.

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις νοσηλευτών στον ΕΟΔΥ

Προσλήψεις νοσηλευτών στις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνονται με κοινή απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη