ΕνημέρωσηΟικονομία

Τριπλή παρέμβαση στα εισοδήματα και στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων

Τριπλή παρέμβαση στα εισοδήματα και στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση. 

Προωθείται ρύθμιση για τις πρόωρες συντάξεις στο Δημόσιο: Αυτό μετά τη γνωστή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), σύμφωνα με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να εξέλθουν με μειωμένη σύνταξη πριν από την ηλικία των 62 ετών. Ετσι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης ή πρόκειται να το πράξουν εντός της χρονιάς, αλλά και να έχουν συμπληρώσει 25ετία έως το 2010, δεν πρόκειται να θιγούν. Η ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση των υποψήφιων συνταξιούχων του Δημοσίου (κυρίως εκπαιδευτικών), των οποίων η σύνταξη έχει «παγώσει» στο ΓΛΚ μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), θα χωρίζει τους δικαιούχους σε δύο κατηγορίες:

  • Σε εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να αποχωρήσουν φέτος από την υπηρεσία τους, πριν από το 62ο έτος ηλικίας, με μειωμένη σύνταξη. Προϋπόθεση είναι να έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή να πρόκειται να το πράξουν εντός της χρονιάς, αλλά και να έχουν συμπληρώσει 25ετία έως το 2010.
  • Σε εκείνους που χάνουν το δικαίωμα της πρόωρης αποχώρησης με μειωμένη σύνταξη, καθώς έως το τέλος της χρονιάς δεν συμπληρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Δηλαδή, από το 2023 και εφεξής καταργείται αυτό το δικαίωμα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock