Ν. Κορέα: Θα αγοράσει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων αλλά δεν θα βιαστεί να εμβολιάσει τον πληθυσμό

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα πως έχει συνάψει συμφωνίες για την προμήθεια δεκάδων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού, ποσότητας επαρκούς για την ανοσοποίηση 44 εκατομμυρίων πολιτών της ασιατικής χώρας μέσα στο 2021, πρόσθεσε όμως πως δεν θα βιαστεί να προχωρήσει, αντίθετα θα αναμείνει ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, ή με άλλα λόγια αν και ποιες παρενέργειες θα έχουν.

Η Σεούλ τηρεί επιφυλακτική προσέγγιση παρότι η χώρα δυσκολεύεται να ελέγξει το λεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας, με τις υγειονομικές αρχές να προειδοποιούν πως εάν η εξάπλωση της πανδημίας συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό, σύντομα το σύστημα των νοσοκομείων θα βρεθεί αντιμέτωπο με κορεσμό.

Άλλες χώρες σπεύδουν να δώσουν έγκριση για την κατεπείγουσα χρήση των εμβολίων, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τη διασπορά του SARS-CoV-2. Η Βρετανία άρχισε τον εμβολιασμό με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech σήμερα, οι ΗΠΑ και η Ινδία βρίσκονται στη φάση του ελέγχου από τους εποπτικούς φορείς κάποιων υποψηφίων εμβολίων.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση