Ξεκάθαρη θέση της ΕΕ έναντι της Τουρκίας ζητά η Κύπρος εν όψει της Πενταμερούς στη Γενεύη


Να μεταφέρουν προς την Τουρκία την ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση ότι η έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή της προ επίτευξη λύσης του Κυπριακού, εντός του συμφωνημένου πλαισίου της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, αποτελεί προϋπόθεση για την υιοθέτηση θετικής ατζέντας στις ευρω-τουρκικές σχέσεις, ζήτησε από τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την πραγματοποίηση της Άτυπης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό που έχει συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι στόχος της κυπριακής πλευράς, όπως και του συνόλου της διεθνούς κοινότητας συμπεριλαμβανομένης και της ΕΕ, είναι η επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, με μοναδική επιδίωξη την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του κεκτημένου της τελευταίας διαπραγματευτικής διαδικασίας.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση