ΕνημέρωσηΟικονομία

Ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις σε ελληνικά startups το 2021

Ένα ακόμη βήμα ώστε να πλησιάσει τις «επιδόσεις» όσον αφορά χρηματοδοτήσεις και «εξόδους» πολλών ευρωπαϊκών χωρών έκανε κατά τη διάρκεια του 2021 το ελληνικό οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) με τις επενδύσεις σε εταιρείες αυτής της κατηγορίας να υπερτριπλασιάζονται σε σχέση με το 2020 και γενικότερα να εμφανίζονται σημάδια ωρίμανσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη φετινή μελέτη που πραγματοποίησε για 5η συνεχή χρονιά το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital και την υποστήριξη -για πρώτη φορά- της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (EATE), ο συνολικός αριθμός των startups που χρηματοδοτήθηκαν φέτος είναι μεγαλύτερος από 70, κατά 30% περισσότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι συνολικές επενδύσεις που εξασφαλίστηκαν από αυτές ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό το 2020 εκτιμάτο στα 150 εκατ. ευρώ, το 2019 στα 120 εκατ. ευρώ και το 2018 στα 50 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά το 2021 ήταν μία χρονιά που είχαμε «άλμα» στις χρηματοδοτήσεις startups ελληνικού ενδιαφέροντος.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σχεδόν το 80% των χρηματοδοτήσεων (397 εκατ. ευρώ) πήγαν στις 10 «κορυφαίες» επιχειρήσεις. Στην κορυφή της σχετικής λίστας συναντάμε την Blueground (154 εκατ. ευρώ) και ακολουθούν οι Viva Wallet (66,3 εκατ. ευρώ), Flexcar (50 εκατ. ευρώ), Hellas Direct (32 εκατ. ευρώ), LearnWorlds (27,6 εκατ. ευρώ), Plum (20,5 εκατ. ευρώ), Byrd (16 εκατ. ευρώ), Causaly (14 εκατ. ευρώ), Intelligencia (10,24 εκατ. ευρώ) και Hack The Box (6,7 εκατ. ευρώ). Το ποσό που συγκέντρωσαν οι 10 «κορυφαίες» ήταν πάντως υπερδιπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό πέρσι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock