ΕνημέρωσηΠολιτική

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης με την αρμόδια γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, να αναφέρει πως με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου ταξινομήθηκαν περισσότερα από 6.000 αυτοκίνητα όταν, ένα χρόνο πριν, οι αιτήσεις ήταν μόλις 500.

«Ξεπεράσαμε τους στόχους που είχαμε θέσει», ανέφερε στη Βουλή η κ. Σδούκου και έκανε γνωστό ότι ο αριθμός των αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα πλησιάζουν τις 17.000, εκ των οποίων οι 11.800 αφορούν στην αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι 3.500 στα ηλεκτρικά δίκυκλα και οι 1.300 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής υποβλήθηκαν και οι 13 πρώτες αιτήσεις για «πράσινα ταξί» με τη γενική γραμματέα να χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, καθώς το ταξί είναι ένα μέσο μαζικής μεταφοράς που καθημερινά διανύει πολλά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου του 2020, που προβλέπει συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα για τους πολίτες που θα στραφούν στην ηλεκτροκίνηση, ταξινομήθηκαν 6.340 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Οι σχετικές αιτήσεις το 2019 ήταν μόλις 500.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock