Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Καταζητούμενος για απάτη στις ΗΠΑ κρατείται στις φυλακές Διαβατών

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης κρατείται στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι την περίοδο 2014 έως 2018 πούλησε αμερικανικά μικροτσίπ και άλλα εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία, μέσω μίας βουλγαρικής εταιρίας που φέρεται να λειτουργούσε ως «βιτρίνα», παρακάμπτοντας τις εξαγωγικές απαιτήσεις που θέτει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πρόκειται για 49χρονο Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από Έλληνες αστυνομικούς, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Σερρών.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ (Δυτικής Περιφέρειας του Τέξας), διώκεται για τα αδικήματα της «απάτης κατά της κυβέρνησης» και της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις», καθένα από τα οποία επισύρει πολυετή ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με το αμερικανικό ποινικό δίκαιο. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ για την έκδοση του θα αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock