888 ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα δύο επόμενα προγράμματα που βγαίνουν για 15.500 άνεργους | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα δύο επόμενα προγράμματα που βγαίνουν για 15.500 άνεργους

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα δύο επόμενα προγράμματα που βγαίνουν για 15.500 άνεργους

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για συνολικά 15.500 πτυχιούχους νέους άνεργους του ΟΑΕΔ, ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, αφορά επιδότηση του 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούντα στους παραγωγικούς κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας, των νέων τεχνολογιών και του αγροδιατροφικού τομέα για την πρόσληψη 10.000 πτυχιούχων νέων.

«Η επιδότηση, χρονικής διάρκειας 12 μηνών μπορεί να φτάνει έως και τα 800 ευρώ και να διαμορφώνει μισθούς 1.600 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικών τίτλων με υποχρέωση της επιχείρησης να κρατήσει τον ωφελούμενο για επιπλέον 3 μήνες», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας αναφερόμενος στο πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 νέους επιστήμονες σε εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφενός παρέχει εργασία με αξιοπρεπείς αμοιβές στους νέους επιστήμονες, αφετέρου αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης. Για παράδειγμα, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, «μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης θα πραγματοποιηθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Συνολικά, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 11 προγράμματα απασχόλησης για 85.000 ωφελούμενους, τα οποία σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να «κουμπώνουν» με το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης.

πηγη

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ 4Κ/2020: «Βοήθεια στο Σπίτι» -Παράταση για τις 1.177 θέσεις ΥΕ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Update 15: …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *