888 ΟΑΕΔ – Επείγον αίτημα: Νέες παρατάσεις για την Κοινωφελή | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΑΕΔ – Επείγον αίτημα: Νέες παρατάσεις για την Κοινωφελή

ΟΑΕΔ – Επείγον αίτημα: Νέες παρατάσεις για την Κοινωφελή

Νέο αίτημα καταγράφεται στο υπουργείο Εργασίας για παράταση στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οι εισηγήσεις λαμβάνουν πλέον το χαρακτήρα του «κατεπείγοντος», με την ιδιαίτερα έντονη διεκδίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών.

Σημειώστε τα εξής:

  • Τα αιτήματα της ΚΕΔΕ γύρω από τις παρατάσεις, δεν πέφτουν στον «αέρα», μιας και έχουν -ήδη- δρομολογηθεί διαδικασίες για συγκεκριμένα προγράμματα
  • Με την εισήγηση του αιτήματος από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Πατούλη, ζητείται παράταση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας έως τον Οκτώβριο του 2019 και μοριοδότηση προϋπηρεσίας των εργαζομένων Γενικών Καθηκόντων στα σχολεία

Με δεδομένο ότι τα προγράμματα έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης τον ερχόμενο Ιούνιο, η ΚΕΔΕ δέχθηκε πληθώρα αιτημάτων από Δήμους της χώρας για την παράταση τους, προκειμένου να συμπεριληφθεί ολόκληρη η καλοκαιρινή περίοδος, όπου οι ανάγκες σε προσωπικό στους Δήμους είναι αυξημένες.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η παράταση του προγράμματος 5.066 θέσεων στην αντιπυρική προστασία, με υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Σημειώνεται ότι οι διατάξεις του νόμου 4597/2019 παρέχουν δυνατότητα παράτασης (και) στη δράση «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α’ υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β’ κύκλος», με το σκεπτικό ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.

Τα υπ. Εργασίας και Υγείας έχουν εφαρμόσει ήδη τέτοιο σκεπτικό, καθώς έχουν υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση για την παράταση στις συμβάσεις 4.000 ανέργων του ΟΑΕΔ, σε νοσοκομεία και φορείς υγείας.

Σχετικά με την αντιπυρική προστασία, οι 5.066 ωφελούμενοι της δράσης θα παραμείνουν για 8+8 μήνες στο πρόγραμμα και μετά τη λήξη του. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως ΥΕ Εργάτες – Εργάτριες στο πρόγραμμα, θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης ΕΦΚΑ 651120 (δασεργάτες ειδικευμένοι αναδάσωσης, φυτωρίων δασικών δένδρων κλπ., εκτιμητές, παραλήπτες ξυλείας σε δάση, επόπτες δασών, καλλιεργητές ιτέας, λυγαριάς κλπ., καλλιεργητές φυτωρίων δασικών και χριστουγεννιάτικων δένδρων, ρητινοσυλλέκτες) με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού ασφάλισής τους.

Όλες οι αποδοχές στα παρατεινόμενα προγράμματα κοινωφελούς του ΟΑΕΔ, θα αυξηθούν σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ μικτά) και θα καταβληθούν αναδρομικά από 1/2/2019.

πηγη

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη – μαμούθ στους δήμους (Μόνιμοι)

Προκήρυξη – μαμούθ προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στους δήμους. Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *