Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΟΑΕΔ: Υλοποίηση έργου για κοινωνική υποστήριξη των νέων προσφύγων

ΟΑΕΔ: Υλοποίηση έργου για κοινωνική υποστήριξη των νέων προσφύγων

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ Νεολαία, ο ΟΑΕΔ σχεδίασε και υλοποιεί ένα έργο που έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού συστήματος υποδοχής, κοινωνικής υποστήριξης και ομαλής εργασιακής ένταξης νέων προσφύγων, ηλικίας 16-24 ετών.

Πρόκειται για το έργο «I_ReF_SoS-Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων», με συντονιστή φορέα τον ΟΑΕΔ, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, χώρα εισόδου των προσφύγων και ο Οργανισμός Κατάρτισης DEKRA Akademie της Γερμανίας, χώρα δυνητικής τελικής εγκατάστασης των προσφύγων.

Κεντρική ιδέα-αφετηρία του σχεδίου είναι η αξιοποίηση του χρονικού διαστήματος που απαιτείται από τη στιγμή της άφιξης των νέων προσφύγων στις χώρες εισόδου μέχρι το χρόνο της τελικής εγκατάστασής τους στις χώρες υποδοχής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο χρόνος αυτός παραμένει, μέχρι σήμερα, αναξιοποίητος από τους επίσημους μηχανισμούς των κρατών που υποδέχονται μαζικά προσφυγικούς πληθυσμούς.

Με το έργο «I.REF.SOS–Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων», ο Οργανισμός επιδιώκει τη δημιουργία μίας νέας προσέγγισης στην επαγγελματική κατάρτιση των νεοεισερχόμενων νέων προσφύγων, εμπλουτισμένης με καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό συμβουλευτικής, καθοδήγησης, γλωσσικής και διαπολιτισμικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού, για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, το οποίο θα σχεδιασθεί και θα εφαρμοσθεί σε πιλοτικό επίπεδο σε νέους πρόσφυγες, που έχουν αιτηθεί άσυλο. Αποδίδει δε ιδιαίτερη σημασία στην αξιολόγηση και στην ευρεία διάχυση του έργου αυτού και των συμπερασμάτων του. Κεντρική επιδίωξη όλων των εταίρων είναι να ενσωματωθούν οι νέες αυτές μέθοδοι και προσεγγίσεις, όχι μόνο στη στρατηγική και στις πρακτικές των οργανισμών που μετέχουν, αλλά και στις πολιτικές των χωρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των νεοεισερχόμενων προσφύγων αυτής της ηλικίας.

Το Σχέδιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, έχει διετή διάρκεια (2017-2019) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ Τομέας Νεολαίας-Βασική Δράση 2: Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Νεολαίας.

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ: Παράταση για ενός έτους για το πρόγραμμα 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην υγεία

Την πίστωση για την παράταση του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη