ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ… ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ! ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ “ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ”

Το lockdown που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε τέλμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, όχι μόνο των επιχειρήσεων αλλά και των οικογενειακών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεχώς αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ, παρά το γεγονός ότι πολλές από τις υποχρεώσεις τους έχουν ανασταλεί επειδή πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ωστόσο, οι “παγωμένες” υποχρεώσεις δεν θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το τρίτο τρίμηνο, μετά την άρση του πρώτου lockdown δηλαδή, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 2,1 δισ. ευρώ προς την εφορία και σχεδόν 400 εκατ. ευρώ προς το ασφαλιστικό σύστημα.

Μετά την πανδημία, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προστεθούν αυτές που έχουν ανασταλεί αλλά και οι τρέχουσες, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για την πραγματική οικονομία, που μόλις θα βγαίνει τραυματισμένη από την υγειονομική κρίση.

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση