Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Παπαδημητρίου: Οι επιχειρήσεις καταλύτες και κοινωνοί θετικών αλλαγών


Ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο ρόλο στο επιχειρείν, ενώ η κοινωνία, οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι αποζητούν έναν ενεργότερο ρόλο από τις επιχειρήσεις στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, τόνισε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, εταίρος της EY Ελλάδος και Regional Accounts Leader της EY στην περιοχή CESA, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κατά τον χαιρετισμό του ως συντονιστής του πάνελ με θέμα «Βιωσιμότητα: καταλύτης αλλαγών για την επιχειρηματικότητα;», ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε πως «οι επιχειρήσεις αναμένεται, πλέον, να είναι όχι απλοί παρατηρητές, αλλά καταλύτες και κοινωνοί θετικών αλλαγών για όλους».

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Οικονομάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος, κατά την τοποθέτησή του, δήλωσε ότι παρά τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την ανακύκλωση, τόσο από την Πολιτεία όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη μακριά από τους ευρωπαϊκούς στόχους. Ο κ. Οικονομάκης παρατήρησε ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο για την ανακύκλωση είναι επαρκές, αλλά τόνισε την ανάγκη αναβάθμισής του με ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης, και με την παράλληλη ενδυνάμωση και ανάλογη κατάρτιση της δημόσιας διοίκησης, για την αποτελεσματική εφαρμογή του.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση