Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Τσακλόγλου: Χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό


Στις δυσμενείς συνέπειες της δημογραφικής γήρανσης στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και στη σημασία της επικείμενης μεταρρύθμισης του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πλαίσιο ενότητας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως σημείωσε, ο βασικός άξονας της μεταρρύθμισης είναι η λειτουργία κεφαλαιοποιητικού πυλώνα στην επικουρική ασφάλιση. «Το σημερινό σύστημα είναι αποκλειστικά και μόνο διανεμητικό, δηλαδή οι εισφορές των τωρινών εργαζομένων πληρώνουν τις συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων και βλέπουμε ότι έχουμε μία διαρκή δημογραφική απομείωση» εξήγησε ο κ. Τσακλόγλου, επισημαίνοντας ότι στο νέο σύστημα οι επικουρικές συντάξεις θα καθορίζονται από τις εισφορές που έχουν καταβληθεί και από τις αποδόσεις των επενδύσεων των εισφορών των ασφαλισμένων και θα δημιουργηθεί ένας «ατομικός κουμπαράς» για κάθε ασφαλισμένο.

Ερωτηθείς για τις εκκρεμείς συντάξεις, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε ότι το θέμα αυτό υφίσταται σχεδόν μία δεκαετία, ενώ απαρίθμησε τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για την αντιμετώπισή του.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση