ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου στο CNN Greece: Υπομονή για το περιεχόμενο της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Με τις τουρκικές κεραίες να είναι προτεταμένες στην Ουάσιγκτον όπου μετά τις τέσσερις το απόγευμα επικυρώνεται η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, Ελλάδας και ΗΠΑ, και ενώ η ικανοποίηση είναι έκδηλη στην ελληνική αποστολή για τα ξεκάθαρα μηνύματα ισχυρούς στήριξης που θα εκπέμπονται μέσω της ανανεωμένης MDCA, ο Γιάννης Οικονόμου συνέστησε υπομονή για το περιεχόμενο της.

“Απέχουμε μόλις λίγες ώρες από την υπογραφή της συμφωνίας. Νομίζω ότι στις 16.30 ώρα Ελλάδος θα υπογραφεί. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τις οποίες θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα της συμφωνίας”. απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ερώτημα του CNN Greece, για το εάν οι ευέλικτες οι διατάξεις του νέου πενταετούς πρωτοκόλλου που αφορούν στην προσθήκη νέων βάσεων στην ελληνική επικράτεια. από τις οποίες θα επιχειρούν ή θα μετασταθμεύουν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε νωρίτερα, ότι η Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ, αναβαθμίζει περαιτέρω τη χώρα, σε γεωστρατηγικό και πολιτικό επίπεδο. Πρόσθεσε δε εμφατικά: “Αποκτά μεγαλύτερη σημασία τώρα η δέσμευση των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, που γίνεται σε μια περίοδο αναπροσαρμογής των προτεραιοτήτων και μετατόπισης του ενδιαφέροντός τους από την Ευρώπη”.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock