ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΚΤ: Αυξήσεις επιτοκίων και μετά τον Ιούλιο

«Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ είναι πολύ υψηλός και πρόκειται να παραμείνει έτσι για πάρα πολύ καιρό. Αλλά η φύση της πρόκλησης αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα τραπεζίτρια, μιλώντας από την Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο φόρουμ της κεντρικής τράπεζας.

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά δεν μπορούμε να αμφιταλαντευτούμε και δεν μπορούμε να κηρύξουμε ακόμη τη νίκη», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.

Είπε επίσης ότι η ΕΚΤ πρέπει να γνωστοποιήσει ξεκάθαρα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν «σε αυτά τα επίπεδα για όσο διάστημα χρειαστεί».

Από την πλευρά του ο αξιωματούχος Μάρτινς Καζάκς, έδωσε «σήμα» για συνέχιση των αυξήσεων επιτοκίων της ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μετά την επόμενη συνεδρίασή της, δήλωσε ο Λετονός κεντρικός τραπεζίτης, ακόμη και όταν η οικονομία επιβραδύνεται επειδή ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός.

Οι τελευταίες οικονομικές έρευνες έχουν «ζωγραφίσει» μια επιδεινούμενη εικόνα για την Ευρωζώνη και την οικονομική της πρώτη δύναμη, τη Γερμανία, οι οποίες αρχίζουν να αισθάνονται την επίδραση του υψηλότερου κόστους δανεισμού και της ασθενέστερης από ό,τι αναμενόταν οικονομικής απόδοσης της Κίνας μετά το τέλος των περιορισμών της πανδημίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock