ΕνημέρωσηΠολιτική

Οικονόμου: Συμβολικής σημασίας η παρουσία Μακρόν στη EUMED9 – Άριστες οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

«Η εξωτερική μας πολιτική και οι διεθνείς μας σχέσεις, είναι τέτοιες που κρατούν για τη χώρα μας όλους τους δρόμους ανοιχτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Μιλώντας για τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Med9, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είχαμε εννιά Ευρωπαίους ηγέτες, αρχηγούς κρατών, εδώ, από όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, για να συζητήσουμε ζητήματα που είναι σημαντικά και για τη χώρα μας, όπως είναι η ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων, η τήρηση του Δικαίου της Θάλασσας, οι προσεγγίσεις και οι πολιτικές αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού μετά τα όσα έχουν συμβεί στο Αφγανιστάν. Και, βεβαίως, η μεγάλη ατζέντα – που προωθεί προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημαντική όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και γενικότερα για την Ευρώπη – της κλιματικής κρίσης, των πολιτικών που πρέπει να αναλάβουμε όλα τα κράτη για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της και να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειές της, τις φωτιές, τις πλημμύρες».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock