Οι Έλληνες κάνουν online και τις αγορές από τα super markets

Πάνω και από τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις -ακόμη και μετά τα μέσα της περασμένης χρονιάς- δείχνουν να κινηθήκαν οι πωλήσεις των super markets που πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτύου το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Convert Group, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μετρήσεων για online πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών και φαρμάκων, το 2020 έκλεισε με τις online πωλήσεις των supermarkets στην Ελλάδα να διαμορφώνονται σε 163 εκατ. ευρώ σε τιμές λιανικής και συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσοστό της αύξησης σε ετήσια βάση ανήλθε στο 264% και μοιάζει λογικό δεδομένων των εξελίξεων με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όμως, αξίζει να επισημανθεί ότι τον Ιούλιο του 2020 η πρόβλεψη των στελεχών της Convert Group έκανε λόγο για πωλήσεις 100 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 2020. Αξιοσημείωτο είναι πως ο ρυθμός ανάπτυξης παρουσιάζει διαρκή αύξηση και τον Δεκέμβριο έφθασε στο 669% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Το μερίδιο αγορών σε αξία που οι Έλληνες πραγματοποιούν στα online supermarkets αντί των φυσικών καταστημάτων έφτασε το 2020 στο 1,8%, δηλαδή τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 0,4% του 2019. Σύμφωνα με την Convert Group, το ποσοστό είναι μεν μικρό αλλά εκτιμάται πως στα επόμενα χρόνια μπορεί να φθάσει στο 16% που κατέγραψε η Βρετανία το 2020.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση