888 Οι αμερικανοί ψάχνουν απεγνωσμένα το ιαπωνικό F-35 που συνετρίβη-Φόβος μήπως κλέψουν Ρώσοι και Κινέζοι τα μυστικά του | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Οι αμερικανοί ψάχνουν απεγνωσμένα το ιαπωνικό F-35 που συνετρίβη-Φόβος μήπως κλέψουν Ρώσοι και Κινέζοι τα μυστικά του

Οι αμερικανοί ψάχνουν απεγνωσμένα το ιαπωνικό F-35 που συνετρίβη-Φόβος μήπως κλέψουν Ρώσοι και Κινέζοι τα μυστικά του

Εναγωνίως ψάχνουν οι Αμερικάνοι το Ιαπωνικό F35 που συνετρίβη. Αγώνας δρόμου από τις ΗΠΑ για να προλάβουν τους Ρώσους και τους Κινέζους φοβούμενοι μήπως κλέψουν τα μυστικά του.

Τμήματα της ουράς του «αόρατου» υπερσύγχρονου αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων εντοπίστηκαν μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική αποστολή 85 μίλια ανατολικά της Μιζάουα στην Ιαπωνία.

Οκτώ πολεμικά πλοία και επτά αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και ένα αεροσκάφος περιπολίας P-8 Orion του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναζητούν ίχνη του F-35, που πιστεύεται ότι κατέληξε στο βυθό σε βάθος περίπου ενάμιση χιλιομέτρου. Ο πιλότος του εξακολουθεί να αγνοείται.

Ρωσικά ή κινεζικά υποβρύχια ίσως «χτενίζουν» την περιοχή για το F-35

Ειδικοί προειδοποιούν ότι Μόσχα και Πεκίνο ενδέχεται να επιχειρήσουν να βάλουν στο χέρι το αεροσκάφος για να ανακαλύψουν τα μυστικά του. «Δεν υπάρχει τίμημα που να μην πλήρωναν Κίνα και Ρωσία για να βρουν το εξαφανισμένο F-35 της Ιαπωνίας. Μεγάλη υπόθεση», σχολίασε στο Twitter ο Τομ Μουρ, πρώην μέλος του προσωπικού της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Οι αμερικανοί ψάχνουν απεγνωσμένα το ιαπωνικό F-35 που συνετρίβη-Φόβος μήπως κλέψουν Ρώσοι και Κινέζοι τα μυστικά του

Πιστεύεται ότι οι δύο χώρες μπορεί να χρησιμοποιούν τα προηγμένα υποβρύχιά τους για να χτενίσουν τον βυθό στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και να βρουν το F-35 για να κλέψουν τη stealth τεχνολογία του. Άλλωστε, όπως επεσήμαναν στρατιωτικοί αναλυτές, δεν είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν τα κομμάτια του αεροσκάφους που καταστράφηκαν, αν εντοπίσουν την άτρακτό του πριν τους Αμερικανούς ή τους Ιάπωνες.

«Θέλουν να κλέψουν τη stealth τεχνολογία του F-35»

«Η χρησιμότητα της ανάσυρσης τμήματος ή ολόκληρου του αεροσκάφους για τη Ρωσία ή την Κίνα θα εξαρτάτο από την έκταση της ζημιάς που υπέστη το F-35 κατά την πρόσκρουσή του στο νερό», σχολίασε ο Τζάστιν Μπρονκ, ειδικός σε θέματα πολεμικών αεροσκαφών του Royal United Services Institute, προσθέτοντας: «το γενικό σχήμα του αεροσκάφους αυτού είναι γνωστό, όσο και τα χαρακτηριστικά των επιδόσεών του, άρα μικρό το όφελος από εκεί. Όμως τμήματα του ραντάρ και άλλων αισθητήρων του θα αποτελούσαν πρωταρχικό στόχο».

Το συγκεκριμένο F-35 ήταν το πρώτο που συναρμολογήθηκε στην Ιαπωνία πριν από περίπου ένα χρόνο και πετούσε μόλις 28 λεπτά όταν συνετρίβη.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …