ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι επιχειρήσεις που θα λαμβάνουν έκπτωση φόρου για επενδύσεις

Εγκύκλιος του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που αφορά στην φορολογική μεταχείριση της απώλειας κεφαλαίου (ζημίας) λόγω αρνητικής απόδοσης επενδύσεων για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, καθώς και για τα φυσικά πρόσωπα, ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις φορολογικές απαλλαγές στις εν λόγω περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ερμηνευτική προσέγγιση της φορολογικής μεταχείρισης της απώλειας που υφίστανται τα νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα από την εφαρμογή αρνητικών επιτοκίων στην αγορά.

Γιατί εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος; Διότι δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, καθώς και της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, υφίστανται περιπτώσεις επενδύσεων οι οποίες επιφέρουν αρνητικές αποδόσεις στους επενδυτές, όπως για παράδειγμα οι καταθετικοί λογαριασμοί οι οποίοι συνδέονται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο έχει μειωθεί σε αρνητικό επίπεδο. Στις εν λόγω περιπτώσεις αντί της δημιουργίας εισοδήματος για τον επενδυτή (πιστωτικοί τόκοι) προκύπτει ζημία λόγω της απομείωσης του κεφαλαίου της επένδυσης (κατάθεση) ισόποσα με το ποσό των χρεωστικών τόκων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock