ΕνημέρωσηΠολιτική

ΝΔ: Τα επτά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Με μια αντίστοιχη λίστα επτά σημείων, τα οποία και κατονομάζει ως «τα ψέματα» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, απαντά η Νέα Δημοκρατία στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για γκεμπελική τακτική.

«Το ότι ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταυτιστεί με το ψέμα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, είναι γνωστό από τα έργα και τις ημέρες τους στην κυβέρνηση, αλλά και από τον τρόπο που ασκούν αντιπολίτευση. Επειδή όμως ακολουθούν τη γνωστή γκεμπελική τακτική «πες πες κάτι μένει», απαντάμε σημείο προς σημείο στα νέα ψέματά τους», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της και παραθέτει τις απαντήσεις της:

  1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στοιχειωδώς σοβαρός και ειλικρινής προς τους πολίτες θα παραδεχόταν -αντί να υπόσχεται εκατομμύρια δωρεάν μοριακά τεστ ημερησίως που καμία χώρα δεν κάνει ούτε και συστήνει- ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης υιοθετούν κριτήρια σύμφωνα με τα οποία διενεργούν δωρεάν μοριακά τεστ στους πολίτες σε δημόσιες δομές. Τα κριτήρια αυτά αφορούν κυρίως σε συμπτωματικούς πολίτες και σπανιότερα σε ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό της νόσου COVID-19. Έτσι και στη χώρα μας εφαρμόζονται κλινικά κριτήρια προκειμένου να υποβληθούν οι πολίτες σε δωρεάν μοριακό έλεγχο σε δημόσιες δομές Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία και σημεία δειγματοληψιών του ΕΟΔΥ. Ακριβώς χάρη σε αυτό το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο testing που έχουμε αναπτύξει η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης σε αριθμό test σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC.
  2. Οι ισχυρισμοί ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ευρώπη προσφέρονται σε όλους τους πολίτες δωρεάν PCR είναι παντελώς αβάσιμοι. Η αλήθεια είναι ότι τα δωρεάν PCR παντού στην Ε.Ε. γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια – προϋποθέσεις, όπως σε συμπτωματικούς πολίτες και στενές επαφές. Αυτό που γίνεται είναι δημόσιες δομές να δέχονται δωρεάν πολίτες υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προς όφελος της στείρας αντιπολιτευτικής γραμμής που έχει υιοθετήσει καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό που εισηγείται είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα στάδιο που θα επιβαρύνει τον πολίτη με αμοιβή γιατρού προκειμένου να πραγματοποιεί ένα δωρεάν μοριακό τεστ, όταν αυτό συμβαίνει στη χώρα μας πολύ πιο απλά και εύκολα για τους συμπτωματικούς πολίτες χωρίς καμία υποχρέωση συνταγογράφησης ή παραπεμπτικού γιατρού, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  3. Σε ο,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την πρόταση της αρμόδιας υποεπιτροπής Δημόσιας Υγείας για τη λειτουργία των σχολείων με το πρωτόκολλο αυξημένων δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων σε περίπτωση θετικού κρούσματος για όλους τους μαθητές κάθε τάξης (test to stay). Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έχει δηλώσει πως στο πλαίσιο αυτού του πρωτοκόλλου έχει καταλήξει στο 50+1 ακριβώς διότι το μείζον δεν είναι ο αριθμός αλλά είναι ο τακτικός έλεγχος. Αυτό εφαρμόζουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ άλλωστε.
  4. Το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί με 12.000 επικουρικό προσωπικό, 2.000 επικουρικούς ιατρούς και 2.000 μόνιμους ιατρούς. Όλες οι κρίσιμες ειδικότητες που ήθελαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ έχουν προσληφθεί. Οι θέσεις στις οποίες αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ αφορούν είτε επικουρικούς ιατρούς που ήδη υπηρετούν ειτε ιατρους που υπηρετούν σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έχουν κάνει αίτηση σε προκηρύξεις για θέσεις νοσοκομείων που έχουν καλυφθεί, ειτε ειδικότητες που δεν σχετίζονται με τις ανάγκες
  5. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ, σχεδόν 500 κλίνες covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη και άλλες 300 non covid, ενώ στο λεκανοπέδιο διασφαλίσαμε 300 κλίνες για covid περιστατικά και 300 κλίνες για non covid περιστατικά. Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω ιδεοληψίας, γι΄αυτή τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θωρακίζει το ΕΣΥ
  6. Ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην ουσία της τοποθέτησης του. «Η δήλωση θα έπρεπε να ήταν καλύτερα διατυπωμένη. Το αναγνώρισα εξάλλου και στη Βουλή. Αυτό το οποίο θα ήθελα να τονίσω είναι ότι έστω και εκτός ΜΕΘ υπάρχει μία βασική φροντίδα στον άρρωστο ο οποίος θα μπει αργά ή γρήγορα, γρήγορα κατά κανόνα, σε μία κανονική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας». Αυτή ακριβώς ήταν η απάντησή του.
  7. Για να αντιληφθεί κάποιος την αντιπολιτευτική φαιδρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, θα αρκούσε το τελευταίο σημείο της ανακοίνωσης που χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα δοθεί τον Μάιο, δίχως να έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το ποσοστό. Η ανακοίνωση της αύξησης θα γίνει ύστερα από τρεις μήνες κι αφου ακολουθήσει εκτενής διαβούλευση, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει ήδη στο συμπέρασμα ότι είναι ανεπαρκής! Άλλωστε ότι κι αν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο κ.Τσίπρας συνεχώς τάζει τα διπλά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock