Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Οι ΗΠΑ εναντίον του ΟΠΕΚ: Ο Donald Trump πιέζει την τιμή του πετρελαίου, αλλά χάνει

Οι ΗΠΑ εναντίον του ΟΠΕΚ: Ο Donald Trump πιέζει την τιμή του πετρελαίου, αλλά χάνει

© AP Photo / Hasan Jamali Η παραγωγή πετρελαίου στην Μέση Ανατολή
ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουλίου – RIA Novosti, Ιγκόρ Γκάσκοφ. Η τιμή του πετρελαίου που έπεσε σχεδόν δύο φορές από το 2014 δείχνει σημάδια αύξησης. Στις προσφορές του Λονδίνου το κόστος του κυμαίνεται γύρω στα 49 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, η προηγούμενη μείωση των τιμών καθορίστηκε από την αύξηση του αριθμού των έργων σχιστόλιθου (το πετρέλαιο από τον σχιστόλιθο εξάγεται όχι ως ‘παραδοσιακό’ αλλά με την επεξεργασία των υπολειμμάτων της οργανικής ύλης από πετρώματα με υδρογονάνθρακες) το οποίο έλαβε Ιδιαίτερη μεταχείριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.

Τώρα η τάση αλλάζει. Οι Αμερικανοί πωλητές έθεσαν σε λειτουργία λιγότερες δεξαμενές για την παραγωγή προϊόντων σχιστόλιθου και η ζήτηση κλασικού πετρελαίου αυξάνεται. Η στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών για την εξάλειψη του ΟΠΕΚ από την αγορά δεν έχει αποτελέσματα.

Οι ΗΠΑ εναντίον του ΟΠΕΚ: Ο Donald Trump πιέζει  την τιμή του πετρελαίου, αλλά χάνει - Εικόνα1 © RIA Novosti / Evgeny Biyatov εξαγωγή του φυσικού αερίου σχιστόλιθου

Η πτώση του Πετρελαίου κάτω από τα σαράντα (δολάρια)
Οι αναλυτές της γερμανικής έκδοσης Die Welt καλούν την κατάσταση που αναπτύχθηκε στην αγορά πετρελαίου το 2016-2017, ‘παράδοξη’. Παρά την πτώση των τιμών, οι εταιρείες των ΗΠΑ επένδυσαν ενεργά σε πετρελαιοπηγές λιγότερο υψηλής ποιότητας πετρελαίου που εντόπιζαν μεγάλα αποθέματα . Τα έργα στα πρόθυρα της μη κερδοφορίας κράτησαν την αγορά πετρελαίου σε κατάσταση αναμονής, από το 2016 η ποσότητα των πεδίων με σχιστόλιθο αυξήθηκε στην Αμερική δύο φορές – στα 765. Η αγορά υδρογονανθράκων απειλήθηκε από τη χρόνια υπερπαραγωγή μαύρου χρυσού.
Πίσω από την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις σχιστόλιθου, υπάρχει πολιτική βούληση του προέδρου Donald Trump. Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πολιτικός που συνδέεται με τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις εξέτασε τους οικολογικούς περιορισμούς για την εξόρυξη υδρογονανθράκων που λειτουργούσαν με τον προκάτοχό του. . Όταν ο Trump τα κατάφερε πιο καλύτερα από πριν, άρχισαν να παράγουν υδρογονάνθρακες στην Αρκτική και στον Κόλπο του Μεξικού και το εισαγόμενο πετρέλαιο αποτελεί ανταγωνιστή του σχιστολιθικού και επιβλήθηκε φόρος σε αυτό

Οι λύσεις του Λευκού Οίκου προωθούν μια εντυπωσιακή έκρηξη στον κλάδο. Σύμφωνα με τον αναλυτή της ‘Goldmen Saks’ Jeffrey Carry, ο πολιτικός Trump είναι ακόμα σε θέση να οδηγήσει στην πτώση των τιμών του πετρελαίου στα 40 δολάρια για το βαρέλι – ‘ακόμα και πιο κάτω’. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, μολονότι έκανε ό, τι είναι δυνατόν για την πρόοδο του κλάδου, που εξαρτάται από τα απρόβλεπτα στοιχεία του: η επιχείρηση σχιστόλιθου στις ΗΠΑ είναι ένα σύνολο μεγάλου αριθμού μεσαίων πωλητών, ο καθένας από τους οποίους αποφασίζει , να αυξήσει την παραγωγή του ή όχι.
Οι ΗΠΑ εναντίον του ΟΠΕΚ: Ο Donald Trump πιέζει  την τιμή του πετρελαίου, αλλά χάνει - Εικόνα2 © AP Photo / Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Rob Jackson Επιχειρήσεις για την παραγωγή σχιστολιθικού αερίου στην Πενσυλβάνια, των ΗΠΑ

Το κλασικό Πετρέλαιο κρατά τα χτυπήματα

Παρά τις δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες (ο αθέμιτος ανταγωνισμός δύο χωρών προμηθεύτρων που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ – την Νιγηρία και την Λιβύη εντάσσονται στις πιέσεις κατά των επιχειρήσεων σχιστόλιθου), η τιμή του πετρελαίου στα μέσα Ιουλίου προσεκτικά αυξήθηκε. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες σχιστόλιθου, χωρίς να αισθανθούν απόδοση, επιβράδυναν τις επενδύσεις τους. Τα εργαλεία γεώτρησης και τα πεδία στην κυκλοφορία χρησιμοποιούνται λιγότερο, ταυτόχρονα βρέθηκαν οι νέες πηγές ζήτησης προσανατολισμένες στο κλασσικό πετρέλαιο.
Ο νέος παίκτης – η Ινδία ενεργεί στην αγορά όλο και πιο ενεργά.
Ενώ νωρίτερα κρατήθηκε στην σκιά της Κίνας, ο γίγαντας της Νότιας Ασίας απαιτεί την ανάπτυξη του και για αυτό χρειάζεται έναν αυξανόμενο αριθμό υδρογονανθράκων
Η μείωση των ρυθμών ανάπτυξης στην κινεζική οικονομία που επηρέασε τις τιμές του πετρελαίου παύει να φαίνεται για τους αναλυτές ένας θανατηφόρος παράγοντας. Ειδικά καθώς το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το μαύρο χρυσό αποδεικνύεται από τον κλασικό καταναλωτή του – τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IPA), μετά από τα αποτελέσματα ενός έτους, η ζήτηση για πετρέλαιο θα φτάσει στα 98 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και θα συνεχίσει την αύξηση το 2018 μέχρι το επίπεδο των 99,4 εκατομμυρίων βαρελιών. Ο οργανισμός αξιολόγησε τη ζήτηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 μόνο ως ‘μέτριο’, το δεύτερο τρίτο του έτους, από τις εκτιμήσεις του, περνά κάτω από το σημάδι της ‘εντυπωσιακής αύξησης του ενδιαφέροντος’ στους αγοραστές πετρελαίου.

Ο ΟΠΕΚ θα συναντηθεί στη Ρωσία

Η ανοδική τάση των τιμών του πετρελαίου δείχνει ότι οι προσπάθειες της οργάνωσης των προμηθευτών του – ΟΠΕΚ – που συμφώνησαν για μείωση της παραγωγής τους με ανεξάρτητους προμηθευτές, δεν είναι μάταιες. Η Ρωσία δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, αλλά είναι έτοιμη να συντονίσει τις προσπάθειες με τον οργανισμό.
Την εικοστή τέταρτη Ιουλίου, εκπρόσωποι της επιτροπής παρακολούθησης του ΟΠΕΚ, στην οποία θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, το Ιράν, το Κουβέιτ και τα ΗΑΕ, θα συγκεντρωθούν στην Αγία Πετρούπολη. Στην ημερήσια διάταξη – έλεγχος σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας σχετικά με τη μείωση της παραγωγής (και για την αύξηση της τιμής) και την εκπόνηση στρατηγικής στο ανταγωνισμό για την κατανομή των έργων σχιστολίθου . Έτσι, οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην πλειοψηφία των χωρών εξαγωγής και, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, χάνουν τον πόλεμο για την τιμή του πετρελαίου.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

ΣΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ, 6.7R ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ. ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ- ΕΠΕΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου έγινε πριν από λίγο αισθητός στην Αττική. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη