ΕνημέρωσηΟικονομία

Προς νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών: Το πασχαλινό «μπόνους» και τα υπόλοιπα σενάρια που εξετάζονται

«Ρεαλιστικό» χαρακτηρίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου ένα νέο πακέτο παροχών ύψους 500-600 ευρώ, με τα σενάρια που εξετάζονται να προβλέπουν χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος, εν είδη «επιταγής ακρίβειας» πριν από το Πάσχα και τα Χριστούγεννα αλλά και χρηματοδότηση του «καλαθιού αγορών».

Όπως γράφει το ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο, το εύρος του νέου πακέτου μέτρων στήριξης -κυρίως προς τα ευάλωτα νοικοκυριά- θα καθοριστεί από το δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει από το κλείσιμο του προϋπολογισμού στο τέλος του Φεβρουαρίου (θα αφορά στο 2022) και από την εξέλιξη των τιμών στην ενέργεια.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλαλάκης, δήλωσε πως με τρις τρέχουσες τιμές στο φυσικό αέριο «μπορεί να είναι 700 εκατ. ευρώ ο δημοσιονομικός χώρος για ολόκληρο το έτος, αλλά με τις αβεβαιότητες ενός ολόκληρου έτους», κάνοντας εν προκειμένω πιο συντηρητικούς υπολογισμούς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock