888 Οι Ισλαμιστές που έφυγαν από την Ευρώπη για την Συρία και το Ιράκ κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Οι Ισλαμιστές που έφυγαν από την Ευρώπη για την Συρία και το Ιράκ κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση

Οι Ισλαμιστές που έφυγαν από την Ευρώπη για την Συρία και το Ιράκ κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση

Vladislav Gulevich
Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Ηλεκτρονική έκδοση> οι ισλαμιστές που έφυγαν από την Ευρώπη στη Συρία και το Ιράκ κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση> fondsk ru – Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Vladislav Gulevich [1] 23.06.2017 | ΠΟΛΙΤΙΚΑ [2]

Η Επιστροφή από τη Συρία και το Ιράκ στην Ευρώπη των διασωθέντων Ισλαμιστών – είναι μια σοβαρή πρόκληση για την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης, 30 χιλιάδες ισλαμιστές από το εξωτερικό, από αυτούς 5-7 χιλιάδες, από την Ευρώπη εντάχθηκαν στους μαχητές της απαγορευμένης οργάνωσης στην Ρωσία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), του οποίου το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τους Σουνίτες του Ιράκ και της Συρίας. Τον Αύγουστο του 2015, η Βρετανική Daily Mail ανέφερε [3] : ότι στην Ευρώπη υπάρχουν τουλάχιστον 800 Ισλαμιστές δυνητικά ικανοί και έτοιμοι να διεξάγουν τρομοκρατική επίθεση.

Στον αριθμό των πολιτών της ΕΕ που μάχονται στις τάξεις του ISIS, την πρώτη θέση κατέχουν οι Γάλλοι (τουλάχιστον 900). Από αυτούς 200 Γάλλοι Τζιχαντιστές σκοτώθηκαν, αλλά 250 που πολεμούσαν στην Μέση Ανατολή έχουν ήδη επιστρέψει στη Γαλλία. Περισσότεροι από 420 υποστηρικτές του ISIS βρίσκονται στις Γαλλικές φυλακές (με στοιχεία του Μαρτίου [4] του 2017).

Η Γαλλία πλησιάζει την μικροσκοπική Δανία.
Ο αριθμός των πολιτών στις τάξεις του ISIS σε αυτή η χώρα είναι μικρότερος μόνο από το Βέλγιο το οποίο έδωσε στο ισλαμικό κράτος 470 νεοσύλλεκτους. Οι 1.000 Δανοί Μουσουλμάνοι αντιπροσωπεύουν 72,5% των μισθοφόρων που εντάχθηκαν στην Τζιχάντ.

Από το 2012, 143 πολίτες της Δανίας προσχώρησαν στις τάξεις του ISIS. Από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία – είναι 760, από την Ελβετία – 77. . Αυτό το σύνολο είναι κάτι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ένοπλη σύγκρουση από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν 1979-1989.

Δεδομένου ότι οι πιθανοί σκοποί των τρομοκρατικών επιθέσεων μπορούν να ληφθούν υπόψη ακόμη και στα μικρά ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Δανία ή η Ελβετία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση – είναι μια στενά ενοποιημένη κοινότητα και η επίθεση εναντίον του μικροσκοπικού Λιχτενστάιν θα ανταποκριθεί στην ίδια αντανάκλαση με την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία ή τη Μεγάλη Βρετανία. Ο κόσμος το είδε στο παράδειγμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βέλγιο τον Μάρτιο του 2016, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 34 ατόμων.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων αυξάνεται συνεχώς από το 2014 – κατά την περίοδο των επιτυχιών υψηλού προφίλ του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία όταν ομάδες τρομοκρατών έφτασαν στην Μοσούλη , πέρασαν τα σύνορα με την Ιορδανία και μάλιστα μπήκαν στη Λιβύη. Στη συνέχεια, το 2014, δηλώθηκε η δημιουργία του «χαλιφάτου», και η ροή των στρατολόγων του Ισλαμικού Κράτους από την Ευρώπη έγινε πιο γρήγορη.

Από το 2016 περιγράφεται η επιστροφή – οι Ισλαμιστές που συγκέντρωσαν μαχητική εμπειρία στη Συρία και το Ιράκ οι οποίοι είναι πολίτες της ΕΕ άρχισαν να επιστρέφουν στην Ευρώπη. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Ελβετίας αναφέρει: από 77 τρομοκράτες με ελβετική υπηκοότητα 21 σκοτώθηκαν , αλλά είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν για την επιστροφή των υπολοίπων 56. Ας σημειωθεί ότι η σημαία της Ελβετίας εμφανίστηκε στο βίντεο του ISIS μεταξύ των σημαιών των άλλων αντιπάλων κρατών. Η Ζυρίχη, η Βέρνη και η Γενεύη ως τα κέντρα διεθνούς επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι υπό απειλή από τους τρομοκράτες.

Τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους: το 2015 η ελβετική υπηρεσία πληροφοριών παρεμποδίζει την είσοδο στη χώρα των 27 ενεργών τρομοκρατών και ιερέων του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Επίσης, 100 καθιερωμένες θέσεις εισάγονται στη δομή οργάνων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής [5], ιδρύονται δύο νέοι φορείς – το ελβετικό εθνικό δίκτυο και η υπηρεσία της TETRA. Το καθήκον τους περιλαμβάνει την ανάλυση μιας κατάστασης και η ανάπτυξη των συστάσεων για τις αρχές, σχετικά με τη μείωση της τρομοκρατικής απειλής.

Η εμφάνιση αυτών των δομών αποτέλεσε την πρώτη αντίδραση στην απουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση του αποτελεσματικού μηχανισμού της κοινοποίησης σχετικά με τις κινήσεις δυνητικών τρομοκρατών, αφού αυτοί διασχίζουν τα περιγράμματα των συνόρων της ΕΕ και αρχίζουν να κινούνται ελεύθερα από τη χώρα στη χώρα. Πολύ ατελής είναι επίσης μια βάση δεδομένων για τα πρόσωπα που προσκρούουν σε εγκλήματα τρομοκρατικού προσανατολισμού. Δεν υπάρχει επίσης καμιά στρατηγική σκέψη για την καταπολέμηση του Ισλαμισμού. Η Ευρώπη είναι διχασμένη μεταξύ της μεθόδου της σκληρής καταστολής (όπως στη Γαλλία) και της πολιτικής του φλερτ με τους τρομοκράτες (όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο Βέλγιο), αλλά ούτε οι Γάλλοι ούτε οι Βρετανοί ούτε οι Βέλγοι ούτε κανένας άλλος δεν βοήθησαν.

Ταυτόχρονα, η ανοχή ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά το να δημιουργηθούν στην επικράτειά τους εστίες ισλαμισμού είναι καταπληκτική.

Στη Μεγάλη Βρετανία, για παράδειγμα, υπάρχουν έδρες και υποκαταστήματα τέτοιων ισλαμικών κινημάτων όπως το Ισλαμικό Ευρωπαϊκό φόρουμ, η Ισλαμική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το ‘Dzhamaat-i-Islami’, η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι Trevozhimy δραπετεύοντες Κινέζοι τρομοκράτες. Στη Δανία και τη Νορβηγία ζουν άνετα [6], χωρίς να ενοχλείται κανείς οι φυγόδικοι τρομοκράτες της Ιτσκερία και οι ακτιβιστές του ‘Hizb-ut-Tahrir’.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη έκθεση εμπειρογνωμόνων στην οποία θα εξετάζεται ο τεχνητός χαρακτήρας του Ισλαμικού Κράτους. Κανένας από τους ευρωπαίους αναλυτές δεν ενδιαφέρεται για τα λόγια του προέδρου της Συρίας Bashar al-Assad για τη συμμετοχή των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στην εμφάνιση αυτής της τρομοκρατικής ομάδας.
Καμία αναφορά δεν μπορεί να απεικονίσει την πλήρη εικόνα, από την κατάστασης της συνεργασίας με τη Ρωσία για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. και αυτό παρά την τεράστια εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας σε αυτόν τον τομέα. Οι συστάσεις στους ευρωπαίους αναλυτές, κατά κανόνα, εθνικών και περιφερειακών απειλών και η παγκόσμια φύση του προβλήματος αγνοούνται .

Είναι να απορεί κανείς με το ότι το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στην Ευρώπη (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία) δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται;

Ετικέτες: ισλαμικό κράτος [7]

References ↑ Владислав ГУЛЕВИЧ
( https://www.fondsk.ru/authors/vladislav-gulevich-37.html ) ↑ ПОЛИТИКА
( https://www.fondsk.ru/rubrics/politika.html ) ↑ сообщала
( http://www.dailymail.co.uk/news/article-3209844/At-800-Islamist-extremists-ready-launch-attacks-Europe-returning-Iraq-Syria-intelligence-services-warn.html ) ↑ данные
( http://www.css.ethz.ch/content/dam/ethz/special-interest/gess/cis/center-for-securities-studies/pdfs/CSSAnalyse210-EN.pdf ) ↑ учреждены
( http://www.css.ethz.ch/content/dam/ethz/special-interest/gess/cis/center-for-securities-studies/pdfs/CSSAnalyse199-EN.pdf ) ↑ уютно проживают
( http://norwaytoday.info/news/norway-grants-residence-called-islamists/ ) ↑ «Исламское государство»
( https://www.fondsk.ru/tags/islamskoe-gosudarstvo-789.html )
https://www.fondsk.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr/

Δείτε επίσης

“ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” Ή ΞΕΦΤΙΛΑ; – ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΣΙΜΠ@ΥΚΙ@ ΣΕ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ; – ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΩΝ “ΠΑΓΚΟΜΙΩΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΩΝ”; – (ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Την ονομάσαμε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *