888 Οι Καλύτερες Ιδέες για Εξοικονόμηση Νερού Μέσα στο Σπίτι | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Οι Καλύτερες Ιδέες για Εξοικονόμηση Νερού Μέσα στο Σπίτι

Οι Καλύτερες Ιδέες για Εξοικονόμηση Νερού Μέσα στο Σπίτι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξοικονομήσετε όσο περισσότερο νερό γίνεται μέσα στο σπίτι. Δείτε τους παρακάτω. 

Ελέγξτε βρύσες και σωλήνες για διαρροές Μια μικρή τρυπούλα στους σωλήνες σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται πάνω από 20 γαλόνια νερού την ημέρα. Φανταστείτε τι μπορεί να συμβαίνει με μεγαλύτερες τρύπες. Ελέγξτε τους σωλήνες που βρίσκονται κάτω από τους νιπτήρες για να δείτε αν υπάρχει κάποια διαρροή. Αν έχετε παρατηρήσει πως οι λογαριασμοί του νερού είναι πολύ υψηλοί ίσως έχετε κάποια «αφανή» διαρροή και θα πρέπει να καλέσετε κάποιον υδραυλικό για να ελέγξει αν υπάρχει όντως πρόβλημα.

Έξτρα πληροφορία Το γνωρίζατε πως από όλο το νερό που υπάρχει στη Γη ο άνθρωπος μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τα 3/10 του 1% νερού;

Μην χρησιμοποιείτε την τουαλέτα ως τασάκι ή κάδο απορριμάτων Κάθε φορά που ρίχνετε κάποιο σκουπιδάκι μέσα στην τουαλέτα σας χαραμίζετε 5-7 γαλόνια νερού. Επιπλέον μπορεί να βουλώσουν κάποιοι σωλήνες και να έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα στο μέλλον.

Ελέγξτε τις τουαλέτες σας για διαρροές Βάλτε λίγο χρώμα στο καζανάκι της τουαλέτας σας. Περιμέντε 30 λεπτά και αν δείτε το χρώμα να εμφανίζεται σιγά-σιγά σημαίνει πως υπάρχει διαρροή. Ευτυχώς τα περισσότερα ανταλλακτικά είναι φτηνά και εύκολα στην εγκατάσταση.

Με σωστή χρήση του νερού καθημερινά μπορείτε να εξοικονομήσετε τεράστιες ποσότητες και να γλιτώσετε αρκετά χρήματα από τους λογαριασμούς σας.

Έξτρα πληροφορία Ένας μέσος άνθρωπος ξοδεύει 80-100 γαλόνια νερού την ημέρα. Το μεγαλύτερο μέρος ξοδεύεται στην τουαλέτα.

Αγοράστε τηλέφωνο ντουζιέρας που είναι χαμηλής ροής Τηλέφωνο χαμηλής ροής είναι το εκείνο που βγάζει λιγότερα από 2,5 γαλόνια νερού το λεπτό. Αυτά τα τηλέφωνα δεν έχουν πολλή δύναμη αλλά θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε αρκετή ποσότητα νερού. Μπορείτε να βρείτε τέτοια τηλέφωνα σε καταστήματα με υδραυλικά είδη.

Βάλτε πλαστικά μπουκάλια μέσα στο καζανάκι Για να γεμίζει το καζανάκι σας με λιγότερο νερό μπορείτε να βάλετε στο εσωτερικό του 1 ή 2 μπουκάλια γεμάτα με νερό ή άμμο. Τοποθετήστε τα μπουκάλια μακριά από τον μηχανισμό που έχει το καζανάκι σας. Με αυτόν τον τρόπο το καζανάκι θα γεμίζει με λιγότερο νερό και έτσι θα εξοικονομείτε τουλάχιστον 10 γαλόνια νερού την ημέρα.

Βάζοντας πλαστικά μπουκάλια ή ειδικές σακούλες νερού θα μειώσετε την ποσότητα νερού που ρίχνει το καζανάκι σας.

Έξτρα πληροφορία Γνωρίζατε πως τη στιγμή που θα νιώσετε δίψα έχετε χάσει το 1% του νερού που έχετε στο σώμα σας;

Μονώστε τους σωλήνες νερού Βάζοντας μόνωση στους σωλήνες νερού θα έχετε ζεστό νερό πιο γρήγορα και χωρίς διαρροές. Μπορείτε να κάνετε τη μόνωση μόνοι σας με ειδική αυτοκόλλητη ταινία που είναι η πιο οικονομική λύση. Θα τη βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικό εξοπλισμό.

Μειώστε τη διάρκεια των μπάνιων Με ένα τετράλεπτο ντους ξοδεύετε 20 με 40 γαλόνια νερού. Γι’αυτό προσπαθήστε να μειώσετε τη διάρκεια του μπάνιου σας έστω και κατά 4 λεπτά.

Μειώστε κατά 4 λεπτά το μπάνιο σας και εξοικονομήστε 20-40 γαλόνια νερού.

Εξοικονόμηση νερού στο ξύρισμα και στο πλύσιμο δοντιών Βάλτε σε ένα μπολάκι νερό και ξεπλύνετε εκεί το ξυραφάκι σας αντί να έχετε ανοιχτή συνέχεια τη βρύση. Στο πλύσιμο των δοντιών χρησιμοποιήστε επίσης με σύνεση το νερό.

Έξτρα πληροφορία Το γνωρίζατε πως όταν πλένετε τα δόντια σας καταναλώνετε την ίδια ποσότητα νερού που καταναλώνει το καζανάκι σας όταν το τραβάτε μια φορά;

Μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων και ρούχων μισοάδεια Καλό είναι να μην ξεπλένετε τα πιάτα σας πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων. Επίσης, γεμίστε πλήρως το πλυντήριο πιάτων και ρούχων για μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

5 Ενδιαφέροντα Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε με την Φλούδα από Ένα Λεμόνι

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε με τη φλούδα από ένα λεμόνι; Εμείς σας έχουμε 5 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα που θα βάλουν τη ζωή σας σε τάξη. Το αγαπημένο μας λεμόνι που είναι και μυρωδάτο αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος σύμμαχο στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας. Καθαριστική δύναμη Οι φλούδες από τα διάφορα εσπεριδοειδή και κυρίως από το λεμόνι έχουν ισχυρή καθαριστική δύναμη. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα μοναδικό καθαριστικό που να έχει ως βάση τις φλούδες του λεμονιού δεν έχετε παρά να εμποτίσετε μερικές φλούδες με λευκό ξίδι για 1 εβδομάδα. Στη συνέχεια και αφού οι φλούδες είναι εμποτισμένες με το ξίδι προσθέστε ίση ποσότητα νερού και έχετε ένα για το πάτωμα και όλες τις επιφάνειες. Η ισχυρή καθαριστική δράση του φλοιού του λεμονιού μπορεί να βρει εφαρμογή σε διάφορα σημεία του νοικοκυριού. Αρωματικό χώρου Τοποθετείστε τις φλούδες του λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε τις να σιγοβράσουν. Τα φυ..