888 Οι κινητές τουαλέτες με τον… απίστευτο τζίρο | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι κινητές τουαλέτες με τον… απίστευτο τζίρο

Οι κινητές τουαλέτες με τον… απίστευτο τζίρο

Δεν έχει σημασία αν είναι φίλαθλοι ή ροκ σταρ, όλοι κάποια στιγμή θα πρέπει να πάνε στην τουαλέτα. Κι ενώ κάποιοι περιμένουν στην ουρά για να πάνε σε μια απλή τουαλέτα, άλλοι πάλι έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται πολυτελείς κινητές κεραμικές τουαλέτες με οθόνες ώστε να μη χάνουν λεπτό από την εκδήλωση. Οι υπαίθριες τουαλέτες αποδεικνύονται μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Τα δυο τρίτα των υπαίθριων τουαλετών διατίθενται από εμάς» λέει ο Μπέρνχαρντ Σοντρόφσκι, εκπρόσωπος του γερμανικού συνδέσμου για την Αποκομιδή Διαχείριση και Οικονομία Πρώτων Υλών στο Βερολίνο (BDE). «Ο τζίρος που γίνεται σε ένα χρόνο αγγίζει τα 120 εκατομμύρια ευρώ» λέει και συμπληρώνει πως ο αριθμός αντιστοιχεί σε περισσότερες από 140.000 καμπίνες κινητών αποπάτων. Συνολικά ο αριθμός τους στην Γερμανία υπολογίζεται στις 200.000 εάν αναλογιστεί κανείς και τον αριθμό που δεν συμπεριλαμβάνεται στο BDE.

Πολυτέλεια και μεγάλος τζίρος

Με το πέρασμα των χρόνων οι απαιτήσεις για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερες συνθήκες υγιεινής έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολυτέλειας είναι οι κινητές τουαλέτες για τους σταρ στο Rock am Ring στην πόλη Νίρμπουργκρινγκ. Οι τουαλέτες αυτές διαθέτουν ακόμα και ντουζιέρες καθώς και οθόνες για τη ζωντανή μετάδοση των συναυλιών. Δεν είναι τυχαία βέβαια μια τέτοια πολυτέλεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα εισιτήριο κοστίζει 200 ευρώ.

Εφευρέτης των κινητών τουαλετών, σύμφωνα με δημοσίευμα της deutsche welle, φέρεται να είναι ο Αμερικανός στρατιώτης Φρεντ Έντουαρτς, ο οποίος το 1973 κατασκεύασε στη Γερμανία την πρώτη κινητή τουαλέτα. Δέκα χρόνια αργότερα η εταιρεία Toi Toi έφερε στην αγορά τις πρώτες κινητές τουαλέτες. Στο Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία η εταιρεία Adco ανακοίνωσε ότι είχε διαθέσει πάνω από 10.000 τουαλέτες. Η ίδια εταιρεία ισχυρίζεται ότι το 2016 η εταιρεία έκανε τζίρο σχεδόν 317 εκατομμυρία ευρώ.

Εκτός όμως από τα φεστιβάλ ένας ακόμα τομέας, ο οποίος χρειάζεται ολοένα και περισσότερες κινητές τουαλέτες είναι ο οικοδομικός. Ένας τομέας, ο οποίος ανθεί και ο οποίος αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης και της άμεσης ανάγκης στέγασης των ανθρώπων. Τέλος, οι κινητές τουαλέτες έχουν μεγάλη ζήτηση και σε στρατιωτικές ζώνες. Κάποια στιγμή ακόμα και οι στρατιώτες πρέπει να πάνε για …

newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Κοινωνικό Μέρισμα: Tα 14 SOS για τα 700 ευρώ -Μυστικά και παγίδες

Σε 253.000 νοικοκυριά θα καταβληθεί τελικά το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ μετά την απόφαση …