888 Οι Κούρδοι «θέρισαν» 19 ισλαμιστές μισθοφόρους και 4 Τούρκους στρατιώτες στην Εφρίν | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Οι Κούρδοι «θέρισαν» 19 ισλαμιστές μισθοφόρους και 4 Τούρκους στρατιώτες στην Εφρίν

Οι Κούρδοι «θέρισαν» 19 ισλαμιστές μισθοφόρους και 4 Τούρκους στρατιώτες στην Εφρίν

Τζιχαντιστές μισθοφόροι των Τούρκων, στον τουρκοκρατούμενο κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, έπεσαν σε ενέδρα Κούρδων ανταρτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κυρίως συνιστώσας των υποστηριζόμενων από τις δυτικές δυνάμεις Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF).

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των YPG, μια ομάδα ισλαμιστών του υπό τουρκική διοίκηση και μισθοδοσία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), έπεσε σε ενέδρα των YPG στην περιοχή Σέρα της Εφρίν. Τέσσερις μισθοφόροι των Τούρκων σκοτώθηκαν από τα κουρδικά πυρά.

«Στις 3 Σεπτεμβρίου οι δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχή επιχείριση στο χωριό Μαριαμίν στην περιοχή Σέρα της Εφρίν, πλήττοντας ένα στρατιωτικό όχημα της μισθοφορικής φράξιας Λίγουα Αλ Σαμάλ», όπως ονομάζεται ένα από τα ένοπλα μπουλούκια που συμμετέχουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Αφού σκότωσαν τους τζιχαντιστές που επέβαιναν στο όχημα, οι Κούρδοι πλησίασαν και πήραν λάφυρα τα όπλα τους.

Πήραν επίσης και τις ταυτότητες τους και έτσι ανακοίνωσαν τα ονόματα των θυμάτων τους.

«Αποτέλεσμα και οι τέσσερις μισθοφόροι στο όχημα να σκοτωθούν. Τα ονόματά τους είναι: Αμπντουλκαρέμ Σιχάντε (από τη Χομς), Ντίμπο Ισμαήλ (Χαλέπι), Ομέρ Χεσές (Ιντλίμπ) και Μουχάμεντ Μουσταφά (Μενάγ)».

Σε άλλες επιθέσεις το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου οι Κούρδοι λένε ότι σκότωσαν ακόμα 15 ισλαμιστές μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός οπλαρχηγού, του Άχμεντ Σεμίρ Μπριέρ.

Προσθέτουν ότι στις ίδιες επιθέσεις σκότωσαν και τέσσερις Τούρκους στρατιώτες.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΕΝΑΣ ΟΘΩΝΑΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ’22; ΚΑΙ ΚΕΡΑΤ@ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ – ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Ο Ιταλός …