Κόσμος

Πυρά Ισραήλ σε Ερντογάν: Τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς

Η πρώτη ισραηλινή αντίδραση για τα σφοδρά πυρά Ερντογάν και την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ ήρθε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να επιστρέψει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι πρόκειται για «άλλο ένα βήμα του προέδρου της Τουρκίας, που τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν, κατέσφαξαν και εκτέλεσαν πάνω από 1.400 ανθρώπους και απήγαγαν 240 στη Γάζα, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Λιορ Χαγίτ στο X.

«Επιπλέον, οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν τον πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινους προστάτες, εμποδίζοντάς τον να περάσει σε ασφαλείς περιοχές και κλέβοντάς του καύσιμα, τρόφιμα και πόσιμο νερό. Η Χαμάς είναι ο πραγματικός εχθρός του παλαιστινιακού λαού, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock