888 Οι «Ξυπόλητοι» τους θέρισαν: Σφαγή σαουδαραβικών δυνάμεων από τους Χούθι – Βίντεο | Kontasas
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Οι «Ξυπόλητοι» τους θέρισαν: Σφαγή σαουδαραβικών δυνάμεων από τους Χούθι – Βίντεο

Οι «Ξυπόλητοι» τους θέρισαν: Σφαγή σαουδαραβικών δυνάμεων από τους Χούθι – Βίντεο

Νέες σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των Χούθι και Σαουδαραβικών δυνάμεων στη δυτική Υεμένη. Σφοδρές μάχες που κατέληξαν σε σφαγή των Σαουδαράβων από τους «Ξυπόλητους». Πλούσιο υλικό από τις μάχες έχει έρθει στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει πολλά για την παρούσα κατάσταση στην Υεμένη.

Μετά την αποτυχία της προώθησής τους στην πόλη-λιμάνι al-Hudaydah, οι Σαουδαραβικές δυνάμεις επιδιώκουν να διευρύνουν τον έλεγχό τους κατά μήκος της δυτικής ακτής του Αζερμπαϊτζάν και να δημιουργήσουν συνθήκες για μια νέα επιδρομή στην al-Hudaydah. Οι Χούθι ανταποκρίθηκαν με μια σειρά από επιτυχημένες αντεπιθέσεις που κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό εξοπλισμού και στρατευμάτων των Σαουδαραβικών δυνάμεων.

Οι δυνάμεις Χούθι εκτόξευσαν ένα βαλλιστικό πύραυλο προς στρατόπεδο της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή Najran. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας το βαλλιστικό βλήμα Badr-1, στοχοποίησαν στρατόπεδο της Σαουδικής Αραβίας στην περιοχή Al-Wajeb της Najran, ανέφερε επίσημο μέσο ενημέρωσης των Χούθι στην Υεμένη.

Οι δυνάμεις του Χούθι πρόσφατα άρχισαν να εξαπολύουν εκ νέου πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Σαουδαραβικού στρατού, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να βρεθούν και οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι Χούθι κατέλαβαν 3 θέσεις του Σαουδικού στρατού

Μεγάλη πρόοδος σημειώθηκε από τους Χούθι στη νότια Σαουδική Αραβία το περασμένο Σαββατοκύριακο αφού υπερίσχυαν σε αρκετές από τις στρατιωτικές θέσεις του βασιλείου κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Μετά από μια σκληρή μάχη με τον Σαουδικό Στρατό, οι δυνάμεις Χούθι κατάφεραν να καταλάβουν και τις τρεις στρατιωτικές θέσεις καθώς και όλο τον εξοπλισμό που έμεινε πίσω.

Σύμφωνα με την επίσημη πτέρυγα των μέσων ενημέρωσης των Χούθι, τα στρατεύματά τους σκότωσαν τουλάχιστον επτά Σαουδάραβες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων τριών αξιωματικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Παράλληλα, κατέστρεψαν τρία στρατιωτικά οχήματα του Σαουδικού Στρατού κατά τη διάρκεια της υποχώρησης αυτού.

Δείτε τα βίντεο:

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

«Πάγωσαν» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: Ρομπότ-«δολοφόνοι» από την Ρωσία – Η Μόσχα ανέπτυξε σε όλη την επικράτεια τα όπλα που αλλάζουν τα δεδομένα

Σχεδόν σίγουρος για τις προθέσεις των ΗΠΑ ο Ρώσος ηγέτης Β.Πούτιν προετοιμάζεται για την αναπόφευκτη …