ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και το νέο οικονομικό μοντέλο

Η εξέλιξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων –εντός και εκτός του κλάδου της πληροφορικής- η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, η προσέλκυση ανθρώπινου κεφαλαίου εντός και εκτός συνόρων αλλά και η σταθερή πολιτική είναι οι βασικές προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας.

Στον αντίποδα, εφόσον πληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις, και με δεδομένο ότι υπάρχουν τα απαραίτητα κεφάλαια, η τεχνολογία μπορεί να γίνει βασικό συστατικό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας μας.

Αυτά ήταν τα βασικά συμπεράσματα της σχετικής συζήτησης που διεξήχθη στο Thessaloniki Summit και στην οποία συμμετείχαν οι κ. Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας HDB, Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας της Cisco, Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Δύμβουλος της SAP Hellas, Cyprus, Malta και Δημήτρης Γιάντσης Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Έργων της «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» ΚτΠ ΑΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock