888 Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πλουσιότεροι μέσα στο 2018 | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πλουσιότεροι μέσα στο 2018

Οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι έγιναν πλουσιότεροι μέσα στο 2018

Κατά 8,735 δισ. δολάρια από τις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα έως τις 2 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν τα κεφάλαια που διαθέτουν συνολικά σε δολάρια 23 Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη Bloomberg Billionaires Index (κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία που ανανεώνεται ημερησίως του πρακτορείου Bloomberg).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Novatec, Λεονίντ Μίχελσον, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων και την 43η θέση στον γενικό κατάλογο διεθνώς με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 20,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε διάστημα 8 μηνών αύξησε το κεφάλαιό του κατά 3, 63 δισ. δολάρια.

Ο κατέχων τη δεύτερη θέση (47η παγκοσμίως) στον κατάλογο των Ρώσων δισεκατομμυριούχων και βασικός μέτοχος του ρωσικού ομίλου Severstal Αλεξέι Μορντασόφ αύξησε την περιουσία του κατά 108 εκ. δολάρια, η οποία έφθασε στις 2 Σεπτεμβρίου τα 19,8 δισ. δολάρια.

Την τρίτη θέση (και την 50η παγκοσμίως) κατέχει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Novolipetsk Βλαντίμιρ Λίσιν, το κεφάλαιο του οποίου αυξήθηκε κατά 1,33 δισ. φθάνοντας τα 19,4 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ομίλου Interros και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Norilski Nikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν με περιουσία 18,3 δισ. δολάρια (+608 εκ. δολάρια από τις αρχές του έτους) και στην πέμπτη θέση ο βασικός μέτοχος της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο με περιουσία 15,9 δισ. δολάρια (+2,06 δισ. δολάρια από τις αρχές του χρόνου). Ο Ποτάνιν και Μελνιτσένκο στον γενικό κατάλογο του Bloomberg Billionaires Index κατέχουν την 54η και 70 θέσεις αντίστοιχα.

newsbeast.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΜΟΛΙΣ ΕΣΚΑΣΕ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤ@ΝΑΣ! ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΔΕΗ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΧΡΙ…

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Σύμφωνα με …