888 Οι Ρώσοι «καρφώνουν» τον Τσίπρα: Η υπόσχεση που έδωσε στον Πούτιν και δεν την τήρησε | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Οι Ρώσοι «καρφώνουν» τον Τσίπρα: Η υπόσχεση που έδωσε στον Πούτιν και δεν την τήρησε

Οι Ρώσοι «καρφώνουν» τον Τσίπρα: Η υπόσχεση που έδωσε στον Πούτιν και δεν την τήρησε

Την υπόσχεση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλύπτει το ρώσικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

Οπως ανέφερε κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Sputnik, ο Αλέξης Τσίπρας, πριν την επίσκεψή του στη Μόσχα, είχε υποσχεθεί την έκδοση στη Ρωσία του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Mr Bitcoin.

«Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε τότε ότι ο Βίνικ θα εκδοθεί σύντομα στη Ρωσία, καθώς υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν μια από τις υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων», δήλωσε η κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρόβλημα ήταν ο χρόνος της έκδοσής του: η κυβέρνηση πίστευε ότι εάν η έκδοση του Βίνικ γινόταν πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, τότε θα θεωρούταν ως «δώρο στον Πούτιν» και εάν γινόταν αμέσως μετά την επίσκεψη, θα θεωρούταν «αποτέλεσμα πίεσης».

«Εξαιτίας αυτού, η απόφαση καθυστέρησε», δήλωσε η πηγή.

Ο συνομιλητής του Sputnik σημείωσε ότι το θέμα έκδοσης του Βίνικ τέθηκε στις συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, καθώς και κατά τη συνάντηση της κοινής επιτροπής Ελλάδας — Ρωσίας για τη συνεργασία, που συνεδρίασε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η πηγή απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση γιατί ο Τσίπρας δεν εκπλήρωσε την υπόσχεσή του και ο Ρώσος πολίτης παραμένει προφυλακισμένος, παρότι έχουν ξεπεραστεί όλοι οι όροι κράτησης όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα χωρίς να έχει γίνει δίκη.

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

Κορονοϊός: Στους 2.607 οι νεκροί – Τέταρτη μέρα αύξησης των θανάτων

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν στη Γερμανία άλλοι 266 άνθρωποι από την Covid-19, με τον συνολικό …