888 Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων απαντούν για την καθαριότητα και τις μετακινήσεις | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων απαντούν για την καθαριότητα και τις μετακινήσεις

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων απαντούν για την καθαριότητα και τις μετακινήσεις

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν στο πρώτο τηλεοπτικό debate εν όψει των δημοτικών εκλογών οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης και Νίκος Σοφιανός, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για διάφορα θέματα που αφορούν στον δήμο, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Ως προς την καθαριότητα, και οι τέσσερις υποψήφιοι παραδέχθηκαν πως η Αθήνα δεν είναι μία καθαρή πόλη («η Αθήνα βρωμάει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης), ωστόσο διαφώνησαν ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα.

Οι Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Σοφιανός τάχθηκαν κατά της συμμετοχής ιδιωτών στις υπηρεσίες καθαριότητας, με τον πρώτο να υπογραμμίζει πως η καθαριότητα είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και πως η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει καθαρή πόλη χωρίς ανακύκλωση, και τον δεύτερο να καταγγέλλει τη συρρίκνωση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπακογιάννης τάχθηκε υπέρ ενός νέου μικτού συστήματος συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σχολιάζοντας πως «δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει η γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια», ενώ ο Παύλος Γερουλάνος πρότεινε να συσταθούν συμβούλια γειτονιάς με αυξημένες αρμοδιότητες, αποδίδοντας τα προβλήματα με την καθαριότητα στην έλλειψη συντονισμού.

Το δεύτερο ζήτημα που τέθηκε στους τέσσερις υποψηφίους ήταν αυτό των μετακινήσεων στην Αθήνα. Ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας, ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για τοπικά δρομολόγια εντός των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Αθηναίων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες που ζουν στην Αθήνα.

Ο Νίκος Σοφιανός υποστήριξε πως ο δήμος Αθηναίων πρέπει να ασκήσει πιέσεις ώστε να γίνουν πιο συχνά τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πεζών, επισημαίνοντας το πρόβλημα των πεζοδρομίων, ενώ εξήγγειλε την άμεση δημιουργία 10.000 θέσεων στάθμευσης δικύκλων.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης: “Εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος ο Τσίπρας γιατί η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη”

Χαστούκι για τον κ. Τσίπρα” χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τη φυγή …