888 Οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών που ξεσήκωσαν αντιδράσεις πέρασαν από τη Βουλή | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών που ξεσήκωσαν αντιδράσεις πέρασαν από τη Βουλή

Οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών που ξεσήκωσαν αντιδράσεις πέρασαν από τη Βουλή

Με 229 «υπέρ», 32 «κατά» και 1 «παρών» ψηφίστηκε το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τους Εποπτευόμενους Χώρους Χρήσης ναρκωτικών. Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

Η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων ψηφίστηκε με 152 «υπέρ», 110 «κατά». Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η ΝΔ.

Σημειώνεται πως το «πείραμα» της δημιουργίας «χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών» σε γειτονιές της Αθήνας έχει προκαλέσει την αντίδραση 14 συλλόγων της πρωτεύουσας.

Σε πρόσφατη επιστολή τους με τον τίτλο «Όχι πειράματα με τον θάνατο στις γειτονιές της Αθήνας», ανέφεραν πως «χωρίς να έχει προηγηθεί ευρύς δημόσιος διάλογος και χωρίς να έχει ερωτηθεί η γνώμη των κατοίκων της Αθήνας, κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ ετοιμάζουν τη λειτουργία «χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών» σε γειτονιές της Αθήνας.

Η Πολιτεία, έχοντας από χρόνια αποτύχει στην αντιμετώπιση του προβλήματος του εμπορίου και της χρήσης ναρκωτικών, έρχεται να αναγνωρίσει τους χρήστες/ασθενείς ως «άτομα με επιλογή ζωής την τοξικοεξάρτηση» και εμμέσως να τα συνδράμει στη συνέχιση της αυτοκαταστροφής τους με τη θεσμοθέτηση χώρων, όπου θα μπορούν να κάνουν ελεύθερα χρήση ενέσιμων ή μη ουσιών», τονίζουν.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

«Η Γλυφάδα μας» – Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Που Εκλέγονται Στην Γλυφάδα

Η «μάχη» των υποψηφίων για τις 32 έδρες με τελευταία ενημέρωση στις 27/5/2019, 17:37, σύμφωνα …