ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Οι 10 συνήθειες που πρέπει να κόψουμε για την καλύτερη κυβερνοπροστασία μας

Με τις απειλές κυβερνοασφάλειας να αυξάνονται διαρκώς όπως δείχνουν όλες οι σχετικές έρευνες, ένα από τα πολλά ερωτήματα είναι τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες ψηφιακών συσκευών προκειμένου να προστατεύονται καλύτερα.

Οι ειδικοί της ESET, μίας εκ των πιο γνωστών εταιρειών κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και δημιούργησαν μία λίστα με 10 συνήθειες που πρέπει να «κόψουμε» το 2022 προκειμένου να βελτιώσουμε το επίπεδο της προστασίας μας.
Ποιες είναι, όμως, αυτές οι συνήθειες; Η λίστα περιλαμβάνει τις εξής:

Χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα Wi-Fi;
Όλοι μας βγαίνουμε και κυκλοφορούμε λίγο περισσότερο αυτές τις μέρες. Και αυτό φέρνει μαζί του τον πειρασμό να χρησιμοποιήσουμε δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Αλλά υπάρχουν κίνδυνοι. Οι χάκερ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια δίκτυα για να παρακολουθήσουν τις διαδρομές που κάνετε στο internet, να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, και να κλέψουν τα στοιχεία σας. Για να παραμείνετε ασφαλείς, προσπαθήστε να αποφύγετε εντελώς τα δημόσια hotspots. Αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, μη συνδέεστε σε σημαντικούς λογαριασμούς ενώ είστε συνδεδεμένοι σε δημόσια δίκτυα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock