Κόσμος

Οι «5» ισχυροί του ΟΗΕ δεσμεύονται να εμποδίσουν τη διασπορά των πυρηνικών όπλων

Τη βούλησή τους να σημειώσουν πρόοδο σε ό,τι αφορά στον αφοπλισμό, «με τελικό στόχο έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα» υπογράμμισαν τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υποσχόμενα ότι θα εντείνουν τα μέτρα τους ώστε «να εμποδίσουν την μη επιτρεπόμενη ή μη σκόπιμη χρήση πυρηνικών όπλων».

Σε μια σπάνια επίδειξη ομοψυχίας, εν μέσω εντάσεων και αστάθειας, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διατράνωσαν σήμερα ότι κανείς δεν μπορεί να κερδίσει έναν πυρηνικό πόλεμο, επαναλαμβάνοντας τη διαπίστωση Μόσχας και Ουάσιγκτον την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Πριν από τη 10η σύνοδο, κατά την οποία θα επανεξεταζόταν η Συνθήκη για τη Μη Διασπορά των Πυρηνικών Όπλων (NPT) οι πέντε μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία και Γαλλία ή P5), προσπάθησαν να καθησυχάσουν τον πλανήτη για την πιθανότητα μιας σύγκρουσης με κατακλυσμιαία αποτελέσματα. Η σύνοδος ήταν προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο, όμως αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger