Κόσμος

Ανεμοστρόβιλος σαρώνει το Τέξας: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες τραυματίες στο Ματαντόρ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την Τετάρτη την πόλη Ματαντόρ, στο βόρειο Τέξας.

Επίσης τουλάχιστον δώδεκα κτήρια υπέστησαν ζημιές από τον «πρωτοφανή» ανεμοστρόβιλο.

Ισχυρές ριπές ανέμου ισοπέδωσαν τη μικρή κοινότητα των 600 κατοίκων, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λάμποκ, μία από τις πολλές υπηρεσίες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του, ανέφερε η αστυνομία σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης.

Τα πλάνα από την περιοχή δείχνουν ισοπεδωμένα σπίτια και πεσμένες κολόνες του ηλεκτρικού. Σχεδόν 25 οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης βοήθησαν να φωτιστεί ο σκοτεινός δρόμος στο βίντεο αυτό που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική της γειτονικής πόλης Λάμποκ.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει οι περισσότεροι καταναλωτές στην κομητεία Μότλεϊ, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us. Το Ματαντόρ είναι η έδρα της κομητείας και διακοπές ρεύματος αναφέρθηκαν σε απόσταση έως και 200 χιλιομέτρων στα νότια της πόλης. Η ηλεκτροδότηση αναμένεται ότι θα αποκατασταθεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, επειδή από τον ανεμοστρόβιλο καταστράφηκε ένας υποσταθμός.

Την περασμένη εβδομάδα το Πέριτον του Τέξας χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock